Corona har flået kvinder i tech-branchen tilbage til kønsstereotype arbejdsopgaver

Den skulle have sat speed på kønsdiversiteten i tech-branchen. Men nedlukningen er endt med at spænde ben for kvinders karriereudvikling, og tvunget dem ind i mere kønssteotype opgaver.

Da corona kom og dømte store dele af verden til hjemmearbejde, blev det først spået, at den fleksibilitet, der måtte ligge i at arbejde hjemmefra endelig kunne sætte rigtigt skub i kønsdiversiteten og kvidners karriereudvikling i tech-branchen.

De heldige kvinder, kunne endelig gøre op med fordomme om, at de skulle være særligt utilgængelige og mindre tilstedeværende.

Men det skulle gå lige omvendt. Og kvinderne blev med krisen rykket ind i langt mere kønssteotype opgaver, end de måske i forvejen tog sig af.

Det viser en ny rapport, som teknologi-virksomheden Kaspersky har udarbejdet. Rapporten dækker 13.000 af branchens kvinder og mænd.

Pandemien har slået kvinderne hjem
Da kvinderne blev spurgt ind til de daglige opgaver, der har forringet deres produktivitet eller arbejdsfremgang, svarer 60 procent, at de har stået for størstedelen af al rengøring i hjemmet.

63 procent har været ansvarlige for hjemmeskolingen af børnene, og 54 procent har i højere grad end deres mænd måttet tilpasse deres arbejde efter familiens behov.

Således tilkendegiver hver anden kvinde, at nedlukningen snarere har bremset deres karriereudvikling, end fremmet den.

"En anden kedelig og desværre markant tendens, som pandemien har accelereret er, at kvinder, der arbejder hjemmefra, kan have svært ved at få adgang til topledelsen, som fortsat arbejder fra kontoret," siger Patricia Gestoso, der arbejder med kønsdiversitet og er medlem af Ada's List, som er en organisation, der arbejder for ligestilling i tech-branchen.

"I værste fald kan det mindske deres chancer for at blive taget i betragtning til opgaver, der kan føre til forfremmelse. Det er vigtigt, at arbejdsgiverne er opmærksomme på dette og tænker det ind i deres planlægning, så de minimerer disse forhindringer.”

Hjemmearbejde er alligevel vejen mod ligestilling
På trods af den kedelige udvikling under coronakrisen, så mener 41 procent af kvinderne og 34 procent af mændene, at 6 procent, at hjemmearbejde er den optimale måde at opnå ligestilling i branchen på.

Hver tredje kvinde svarer, at de arbejder mere effektivt hjemmefra. Det samme antal mener, at de bedre kan tilrettelægge deres arbejde, når de ikke arbejder på kontoret.

Undersøgelsen er foretaget fra november til december 2020 på tværs af 19 lande.

I spørgeundersøgelsen er der spurgt ind til folks opfattelse af kønsforskelle i branchen, barrierer der kan stå i vejen for en karriere i tech- og it-branchen, mænd og kvinders motivation for at gøre karriere i disse brancher samt corona-pandemiens betydning for respondenternes karriereudvikling.


mest debatterede artikler

Premium
Danmarks bedste CIO havde ét krav til ny topstilling: Derfor afviste han flere internationale topjobs - og sagde ja til Fiskars
Interview: Der har ikke manglet jobtilbud for vinderen af Årets CIO 2020, Peter Cabello Holmberg, der tidligere på året forlod Pandora efter hans stilling blev nedlagt. Han var dog ikke i tvivl om, at den finske produktionsgigant var den rigtige virksomhed for ham.
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.