Sådan ser danske Netcompanys bud på et corona-pas ud. Foto: Youtube

Israel indfører digitalt vaccine-pas: Ny mobil-app kan give adgang til koncerter og restauranter

Med en app i hånden kan vaccinerede israelere nu til koncerter og få adgang til fitnesscentre.

Et nyt digitalt vaccinepas betyder, at israelerne som har modtaget corona-vaccinen i fremtiden kan begynde at nyde nogle af friheder, som har været umuligt gjort af landets nedlukning.

Det skriver The Guardian.

I Israel er knap 50 procent af befolkningen nu vaccineret, og nu kan de vaccinerede borgere få adgang til eksempelvis koncerter, fitnesscentre og hoteller, hvis de fremviser en mobil-app ved indgangen.

I starten af marts vil de israelske vaccinepas også give adgang til restauranter og barer

”Nu får vi at se, hvordan en tilbagevenden til en næsten normal tilværelse ser ud,” siger den israelske sundhedsminister Yuli Edelstein ifølge The Guardian.

Læs også: Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Dansk coronapas på vej
Herhjemme har Regeringen også besluttet, at der skal udvikles et digital coronapas, der gør det muligt at dokumentere din vaccinationsstatus.

Det er planen, at passet skal være færdigudviklet i løbet af fire måneder, og ligesom i Israel er det meningen, at passet skal give kultur- og erhvervslivet mulighed for at åbne op for større arrangementer tidligere.

Netcompany har allerede udviklet en prototype på et corona-pas, der udover vaccinationsstatus også indeholder vise resultater af corona-test og antistof-test.
Ønsker du allerede i dag at dokumentere din covid19-vaccionation, så kan det gøres via appen MinLæge.

Læs mere:
Netcompany klar til at byde på dansk corona-pas: Sådan ser selskabets app ud

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.