Artikel top billede

Sådan ser danske Netcompanys bud på et corona-pas ud. Foto: Youtube

Israel indfører digitalt vaccine-pas: Ny mobil-app kan give adgang til koncerter og restauranter

Med en app i hånden kan vaccinerede israelere nu til koncerter og få adgang til fitnesscentre.

Et nyt digitalt vaccinepas betyder, at israelerne som har modtaget corona-vaccinen i fremtiden kan begynde at nyde nogle af friheder, som har været umuligt gjort af landets nedlukning.

Det skriver The Guardian.

I Israel er knap 50 procent af befolkningen nu vaccineret, og nu kan de vaccinerede borgere få adgang til eksempelvis koncerter, fitnesscentre og hoteller, hvis de fremviser en mobil-app ved indgangen.

I starten af marts vil de israelske vaccinepas også give adgang til restauranter og barer

”Nu får vi at se, hvordan en tilbagevenden til en næsten normal tilværelse ser ud,” siger den israelske sundhedsminister Yuli Edelstein ifølge The Guardian.

Læs også: Regeringen vil udvikle et digital vaccinepas: Skal være klar om fire måneder

Dansk coronapas på vej

Herhjemme har Regeringen også besluttet, at der skal udvikles et digital coronapas, der gør det muligt at dokumentere din vaccinationsstatus.

Det er planen, at passet skal være færdigudviklet i løbet af fire måneder, og ligesom i Israel er det meningen, at passet skal give kultur- og erhvervslivet mulighed for at åbne op for større arrangementer tidligere.

Netcompany har allerede udviklet en prototype på et corona-pas, der udover vaccinationsstatus også indeholder vise resultater af corona-test og antistof-test.
Ønsker du allerede i dag at dokumentere din covid19-vaccionation, så kan det gøres via appen MinLæge.

Læs mere:
Netcompany klar til at byde på dansk corona-pas: Sådan ser selskabets app ud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere