(Foto: DI/Thomas Arnbo)

Erhvervslivet advarer: Danmark kan miste sin digitale førertrøje - etablerer taskforce

En nyt digitalt task force bestående af erhvervsledere og it-specialister skal bidrage til at Danmark fastholder sin digitale førerposition.

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og der er bred enighed om, at det har medvirket til, at vi indtil videre er sluppet mere skånsomt gennem corona-krisen.

Men nu nedsætter Dansk Industri en såkaldt hurtigtarbejdende task force, der skal sikre, at Danmark fortsat har en digital førerposition, når det handler om at anvende digitale værktøjer til at understøtte velfærd og velstand.

Det oplyser Dansk Industri på sin hjemmeside.

Bekymringen skyldes ifølge Digital Industri, at det forventes, at lande i hele verden vil opruste digitalt oven på coronakrisen.

Den nye taskforce kommer til at bestå af topledere og it-specialister fra Danmark og udlandet, og de kommer til at afholde en række topmøder under parolen ” CEO Commitment – vision for et stærkere Danmark".

”Vi har høstet mange positive erfaringer fra at bruge digitale redskaber til at stoppe smittespredningen og til at finde nye måder at arbejde sammen på. Statsministeren har i den forbindelse sagt, at vi ikke havde klaret krisen uden vores digitale førerposition, og det er vi glade for. Erfaringerne giver os absolut en masse nye muligheder, men vi må ikke tage vores position for givet."

"Resten af verden har nu i endnu højere grad opdaget de digitale muligheder, og derfor skal vi lægge os ekstra i selen for at bevare og udvikle vores internationale digitale førerposition," siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for DI, ifølge en pressemeddelelse.

Digital parathed er afgørende
Et af medlemmerne af det nye task force er Netcompany-topchefen André Rogaczewski.

Han mener, at digitale løsninger og digital parathed i samfundet har været med til at binde danskerne sammen under coronakrisen.

”I udfordrende tider for vores samfund har digitale løsninger og digital parathed spillet en helt afgørende rolle og bundet Danmark og danskerne sammen i en grad, vi aldrig har set før," siger André Rogaczewski..

"Med alle tænkelige tekniske og virtuelle værktøjer har myndigheder og virksomheder holdt hjulene i gang. Der er ingen tvivl om, at et digitalt Danmark har været afgørende for, at vi i dag står i en langt bedre situation end frygtet. Derfor skal vi sikre, at Danmark også i fremtiden er et digitalt fyrtårn, som verdenen kigger til, når vi med digital nytænkning finder svar på nogle af samfundets mest presserende udfordringer,”


mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.