Det kommer Facebook-hacket til at betyde for Zuckerberg - og derfor ansætter Mærsk op mod 1.000 nye it-medarbejdere

Podcast: Mærsk leder efter op imod 1.000 nye it-folk. Hvad er det, shipping-giganten har gang i? Computerworlds strategi- og ledelsesredaktør Jakob Schjoldager har fulgt Mærsk-omstillingen de sidste par måneder og forklarer årsagen.

Så blev der endnu engang lækket data fra Facebook.

Op imod 600.000 danskere er berørt – og på verdensplan drejer det sig om op imod svimlende 533 millioner konti med brugere fra 106 lande.

Resultatet er at brugernes navne, telefonnumre, lokation, fødselsdag, biografiske oplysninger, Facebook ID og i nogle tilfælde også email-adresser nu er i spil på nettet.

Og det hjælper kun en lille smule, at Facebook-stifter Mark Zuckerberg også selv er ramt af lækken.

Men hvad er det egentligt sket? Hvad er det for data, det drejer sig om – og hvad betyder data-lækket for os brugere? Og hvad betyder det for Facebook, som siden Cambridge Analytica-skandalen har været politikernes yndlings-prügelknabe.

Det runder vi dagens episode.

Mærsk leder efter op imod 1.000 nye it-folk
Og så er Mærsk i gang med den helt store it-omstilling.

Det betyder at der skal ansættes massere af nye it-folk - måske op til 1.000 - og så skal der endnu mere fart på digitalisering og e-handel.

Computerworlds strategi- og ledelsesredaktør Jakob Schjoldager har fulgt Mærsk-omstillingen de sidste par måneder og er med i dag for at gøre os klogere på hvad det er der sker hos et af Danmarks største firmaer.

Konference-bonusinfo: Den konference om CIO'ernes trends og fremtidens it-afdelinger, som vi reklamerer for i udsendelsen, kan du finde her Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle podcast i serien her
Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.