Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Intels CEO: Der vil være chipmangel i flere år endnu

Intels CEO forudser at microchip-manglen kommer til at vare år. Det på trods af, at Intel selv har sat gang i et projekt, der skal fordoble virksomheden chip-produktion.

Intel kommer til at have svært ved at følge med efterspørgslen på halvledere - på engelsk semicondoctors eller i daglig tale blot microchips - de næste år.

Det siger Intels nye administrerende direktør Pat Gelsinger.

Virksomheden arbejder lige nu på at øge produktionen og afhjælpe chipmanglen i bilindustrien, fortæller direktøren i et interview med CBS News.

”Vi har et par år endnu, før vi indhenter denne stigende efterspørgsel på tværs af alle aspekter af virksomheden,” sagde Gelsinger.

Læs også: Intel-CEO Pat Gelsinger skal mødes med Joe Biden om akut chipmangel

Intels store microchip-planer

Den store mangel på halvledere - eller microchips - er blevet særlig aktuel under pandemien, hvor almindelige forbrugere i 2020 øgede efterspørgslen på elektronik.

Denne udvikling har sat manglen af chips på dagsordenen i blandt andet USAs regering, hvor Joe Biden har lovet statsfinansieret støtte til at afhjælpe manglen.

Udmeldingen kommer efter at Gelsinger selv deltog i et møde med præsidenten om problemet. Og efter at Intel har meldt ud, at der er gang i en storstilet aktion for at skaffe flere chips.

Den pressede chip-gigant planlægger at opføre to nye fabrikker udelukkende dedikeret til microchip-produktion i den amerikanske delstat Arizona.

I alt er der sat 20 milliarder dollar - 125 milliarder kroner - til side til projektet. Dette vil fordoble Intels overordnede chip-produktion.

Læs også: Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"

Chip-tørke over hele verden

Gelsinger fortæller i interviewet, at USA's dominans på microchip-markedet er aftaget i sådan en grad, at kun 12 procent af verdens halvledere bliver produceret i USA i dag. Hvor det for godt 25 år siden var 37 procent af verdensmarkede.

"Dette er en stor, kritisk industri, og vi vil have mere af det på amerikansk jord: De job, vi ønsker i Amerika, styringen af ​​vores langsigtede teknologifremtid."

Blandt andet er hele bilindustrien udfordret af manglen, og er tvunget til at mindske og udsætte salg.

Læs også: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.