Artikel top billede

(Foto: More Human Than Human film)

Danmark er europamester i kunstig intelligens: Virksomheders brug af AI fordoblet på to år

Hver fjerde danske virksomhed udnytter nu kunstig intelligens, hvilket er en fordobling på to år. Derved kan Danmark kalde sig europamester i kunstig intelligens, lyder det fra SMVdanmark.

Danmarks er europamester, når det gælder brugen af kunstig intelligens.

Udbredelsen er gået enormt stærkt de sidste to år - især blandt de små og memllemstore virkosmheder.

Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 selvstændige og små og mellemstore virksomheder.

Her vser det sig, at seks procent af virksomhederne brugte kunstig intelligens i 2019. Spoler vi frem til 2021, så er det tal steget til 24 procent.

Dermed er Danmark det land i Europa, hvor flest virksomheder har omfavnet den nye teknologi, konkluderer SMVdanmark.

"Kunstig intelligens frigør hænder fra kedelige, rutineprægede opgaver, og det giver mulighed for at fokusere på de kerneopgaver, som faktisk skaber mere værdi for virksomheden og for Danmark," siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.

Derudover viser undersøgelsen, at kunstig intelligens ikke kun er forbeholdt store virksomheder. 20 procent af Danmarks små virksomheder bruger kunstig intelligens, og det er en del højere, end når man skuer til nabolandene, hvor det for Sverige og Tyskland lyder på henoldsvis otte og ni procent.

Lasse Lindqvist ser flere fordele ved, at Danmark er godt med på kunstig intelligens-bølgen. Blandt andet i forhold til det overophedede jobmarked.

"Vi står lige nu i en situation, hvor mangel på arbejdskraft i høj grad begrænser produktionen. Her er for eksempel kunstig intelligens et stærkt våben til at frigøre hænder, og det kræver, at endnu flere virksomheder afsøger muligheden for automatisering af opgaver," siger Lasse Lundqvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere