Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Suveræn til prisen

Sonys Xperia M4 Aqua er vandtæt, har et godt kamera og kan fås til en favorabel pris.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kvikke reaktioner, fremragende kamera og vandtæt indpakning – alt det og meget mere får du for 1500 kroner. Ingen tvivl her: Sonys Xperia M4 Aqua er det bedste køb i den billige kategori.
Når du får mobilen i hånden, føles den på ingen måde billig. Chassiset er forholdsvis bredt og højt i forhold til skærmstørrelsen på 5”. Til gengæld er mobilen ret tynd, blot 7,3 millimeter. Den hvide front på topmodellen gør sammen med den tynde aluramme, at Aqua ser noget mere kostbar ud, end smartphones til 1500 kroner normalt gør.

I brug opleves den heller ikke som billig. Den eneste reelle begrænsning, vi fandt, var hukommelsen, der med sine 8 GB kan gøre det nødvendigt at supplere med et microSD kort, for at få plads til videooptagelser og fotos.

Xperia M4 Aqua ligger godt og sikkert i hånden, og skulle den falde i vandet, overlever den også det.

Vi oplever den som kvik uden at være dybt imponerede over hastigheden. Til gengæld er skærmen blandt de bedste i kategorien, og kameraet er det klart bedste. Her kan du tage billeder i flot kvalitet – de har saft, kraft og detaljer i farverne og endda i de svære skygger. Her er vi på niveau med kameraerne i den dyre smartphone-kategori.

Sony Xperia Smid den bare i vandet, for denne smartphone er klædt på til det våde element.