Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny tjeneste hjælper dig med at få løst hjemmets småopgaver

Det er slut med dårlige undskyldninger for ikke at få løst småopgaverne i hjemmet. Med tjenesten.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

meploy kan danskere nemt og sikkert få løst de mindre opgaver, de ikke selv har tid eller evner til, og unge og andre folk med ekstra tid kan løse opgaverne til en fast timepris på 150 kr. Flere end 1.000 danskere har allerede tilmeldt sig og står klar med opgaver og arbejdskraft.

Du kender det godt: hjemmet trænger til en solid rengøring, cyklen er ikke blevet efterset i et år, og du har ingen anelse om, hvordan du skal nå at få ordnet haven, fordi fingrene langt fra er grønne som græsset. Tanken om at finde én, der kan hjælpe med alle disse praktiske gøremål strejfer os alle, men vi får sjældent gjort noget ved det.

Med meploy, der er en nyudviklet jobportal og app, findes der nu en service, hvor både virksomheder og private kan få deres opgaver løst af energiske meployees, der til gengæld kompetenceudvikles samtidig med, at de sikres en fast timeløn på 150 kr. for deres indsats.

”Vi vil gerne skabe et endnu mere fleksibelt jobmarked, end det vi har i dag, hvor vi nedbryder barriererne, så unge og folk med tid i overskud kan løse nogle af de mange småprojekter, vi ellers normalt ikke tænker kan løses af andre, eller ikke føler at vi har tiden til i en travl hverdag med familie og karriere. Det er typisk opgaver, som man ikke ville tilkalde en fagperson for at løse, så det kan være alt fra oprydning efter en fest og rengøring til hjælp til at samle en IKEA-reol eller hænge nogle rammer op. Det er nemt, sikkert, ligetil og til gavn for alle parter. ” siger Michael Bugaj, stifteren af meploy.

Tjenesten fungerer ved, at man opretter en opgave, et såkaldt ploy, hvor man skriver, hvad opgaven går ud på, hvorhenne i byen opgaven skal løses, og hvor mange timer, det drejer sig om. Herefter ansøger meployees, primært unge mennesker og studerende, om at udføre opgaven, og man vælger den meployee, der ser mest egnet ud til at udføre opgaven.

Står man og har brug for hjælp lige nu og her, har meploy også løsningen. Med live ploy-muligheden kan man nemlig finde meployees, som har checket sig ind som arbejdsparate, og derfor står klar til at udføre en opgave. På et kort kan man se, hvor i byen de befinder sig, så man kan skrive direkte til den, der er tættest på.

Sikkerhed og tryghed i fokus

Tjenesten er udviklet med fokus på at yde maksimal sikkerhed for alle parter, for aftaler om opgaverne indgås gennem tjenesten og fungerer derfor som en kontrakt. Og netop sikkerhed og tryghed har været et afgørende aspekt i udviklingen af meploy:

”En af de usikkerheder, som folk ofte har ved digitale tjenester i deleøkonomien, handler om, hvorvidt det er sikkert og trygt at bruge. Og hvem der bærer ansvaret, hvis noget mod forventning går galt. Men når en meployee tager ud for at udføre en opgave for en privatperson, er vedkommende dækket af arbejdsskadeloven, så længe der er indgået en kontrakt. Og skulle man ikke være tilfreds med udførelsen af et job, sørger vi for, at jobbet efterfølgende bliver udført ordentligt med en garanti på at komme ud indenfor 24 timer,” lyder det fra Michael Bugaj.

Unge vil have fleksibelt arbejdsliv

For de unge meployees lokker tanken om en fast timeløn på 150 kr. og muligheden for et alsidigt og fleksibelt arbejdsliv, der for eksempel kan være med til at supplere SU’en:

”Særligt unge har i dag et ønske om et mere fleksibelt arbejdsliv og muligheden for at være sin egen chef og selv bestemme, hvornår og hvordan de arbejder. Det kan de med meploy, fordi de selv kan vælge, hvilke opgaver de ansøger om at løse. Og gennem gratis kurser i alt fra at male en væg til at fikse en cykel, sørger vi desuden for at opkvalificere dem undervejs, så de hele tiden bliver dygtigere, og det kan de selvfølgelig også bruge, hvis de på et tidspunkt er på udkig efter et mere traditionelt job,” lyder det fra Michael Bugaj.

Tidligere på året lancerede meploy en betaversion af tjenesten, og mere end 1.000 danskere har allerede tilmeldt sig og står derfor klar til at løse nye opgaver eller lægge småopgaver op, som de ikke selv har tid til at løse.

 

Sådan kommer du i gang

Opret dig på www.meploy.me eller download app’en i Google Play eller i iTunes. Herefter kan du enten oprette et ploy, en opgave, der skal løses, eller du kan søge efter ploys, som du selv kan tjene penge på at løse.

meploy er gratis at bruge. Når en arbejdsopgave er udført, betaler udføreren, meployeen, 5% i transaktionsomkostninger. Alle opgaver, ploys, afsluttes med en elektronisk kvittering, så alle parter nemt kan indberette til SKAT eller øvrige myndigheder. For meployees er der desuden en årlig grænse på 50.000 kr., som er den øvre grænse for b-indkomst, hvis man ikke har et CVR-nummer.

Om meploy

Med meploy kan både jobskabere og jobsøgere mødes via en overskuelig og gennemsigtig platform, hvor timeprisen er fast på 150 kr., hvor jobbet eller opgaven udgør højest syv timer, og hvor meploy garanterer, at et job altid vil blive udført.

Både privatpersoner og virksomheder kan oprette ploys, og alle kan oprette sig på portalen. Også freelancere med CVR-nummer har mulighed for at udføre opgaver.

meploy lanceres i første omgang i Storkøbenhavn. Derefter er tanken, at platformen skal nå ud til flere byer, både nationalt og internationalt. meploy består af både en hjemmeside og en app, med målrettet indhold til både private arbejdsudbydere, virksomheder og arbejdstagere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere