Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Xiaomi 11T: Stor og kraftfuld mediemobil

Den er stor og tung, men byder på teknologi, der er tæt på at kunne matche markedets topmobiler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Xiaomi buldrer frem på det danske marked. Og der er god grund til mobilernes popularitet. For især i denne prisklasse får man meget for pengene.

11T er en stor mobil. Større og tungere end moto edge 20, på trods af at skærmen faktisk er en lille smule mindre.

Glas og aluminium

Kvalitetsfornemmelsen kunne være højere, men materiale­valget fejler ikke noget. Bagsiden er af glas (men føles ret plastikagtig), siderne er af aluminium, og skærmen er skabt i den nyeste type Gorilla Glass.

Mobilen er desuden IP54-certificeret, så den er i stand til at tåle lidt knubs og endda et godt dansk regnskyl. Der er fingeraftrykslæser i powerknappen, og mobilen kan også åbnes med ansigtsgenkendelse. Begge dele fungerer hurtigt og gnidningsfrit.

Stærk motor

Skærmen leverer et flot, lysstærkt billede med fin farvebalance, god kontrast og høj 120 Hz-opdatering. Her er man rigtig godt kørende. Lydkvaliteten følger fint med, i betragtning af at vi har at gøre med en mobiltelefon.

Ydelsen er imponerende. Den anvendte MedieTek-processor sparker godt fra sig. På grafik er den faktisk helt oppe blandt de bedste Androids. Med 8 GB ram er der også fin plads til multitasking.

Batteriet har en massiv kapacitet på 5000 mAh (det er en af årsagerne til mobilens tyngde). Der er rigelig strøm til et par dage, og opladning sker lynhurtigt. På cirka tre kvarter er mobilen ladet helt op.

Ligesom Motorola-mobilen får du 108 MP hovedkamera. Det suppleres af ultravidvinkel og et kombineret tele- og makro-kamera.
Det giver grundlag for mange fotomuligheder, og Xiaomi har gjort en del for at udvide dem yderligere med en række sjove og kreative effekter især til video.

Billedkvaliteten er gennemgående god. Farverne er dybere end hos de to rivaler, lysfølsomheden er dog lidt ringere og det er synd, der ikke er OIS.