Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Brug hovedet og få bedre lyd – denne hovedtelefonen spiller gennem kraniet

Et nyt sæt sportshovedtelefoner forbedrer lyden ved hjælp dit kranium. Med knogleresonanser får du angiveligt bedre baslyd under dit løb og kan samtidig høre omgivelserne.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lyd behøver ikke opleves gennem ørerne. Med den specielle bone conduction-teknologi anvender den nye hovedtelefon fra Shokz i stedet dit kranium.

OpenRun Pro, som sættet hedder, bruger knoglerne hovedet til at give det, som ofte har været et problem for hovedtelefoner målrettet sport: en ordentlig bas. Takket være såkaldt knogle-resonans, som OpenRun Pro anvender, får du – ifølge producenten i det mindste – en rig baslyd, men uden at give afkald på sikkerheden i trafikken.

Vi har ikke afprøvet hovedtelefonen endnu, så hvilken lydkvalitet du generelt opnår med denne teknologi, og om den stærke bas er et velkomment tilskud, ved vi ikke.

Lyt med det indre øre

I praksis fungerer teknologien ved at vibrationerne sendes gennem tindingerne til det indre øre. Her sidder balanceorganet og cochlea (sneglen) omgivet af væske. Når du lytter til musik via OpenRun Pro, opfanges vibrationerne af væsken.

Når væsken bevæger sig, påvirkes de små hår i det indre øre. Hårene frigiver et elektrisk signal, som overføres til hjernen, hvor det behandles og fortolkes som lyd.

Sikkerhed på turen

Modsat konventionelle hovedtelefoner er øregangene åbne med OpenRun Pro. Derfor er du ikke afskåret fra, hvad der sker omkring dig, mens du lytter til musik, podcasts eller lydbøger. En god ekstra sikkerhed på løbe- eller cykelturen, lyder det fra producenten.

Shokz OpenRun Pro har genopladeligt batteri, der giver op til 10 timers afspilning. Du kan bruge hovedtelefon til musik, lydbøger, podcasts og telefonopkald med støjreduktion. Efter fem minutters opladning med Quick Charge kan hovedtelefon bruges i op til 1,5 timer.

OpenPro Run skulle kunne tåle regn, sved og støv. Hovedtelefonen er i handlen nu i farverne beige, sort, blå og pink.

Den vejledende pris er på 1499 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere