Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Apple iPhone Pro Max: Et æble af dimensioner

Der er efterhånden meget få svagheder at finde på iPhone. Især på ydelse er den overlegen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

iPhone Pro Max er i mere end en forstand den mobil, der giver dig den største iPhone-oplevelse. Her har man givet den fuld skrue med den nyeste teknologi, og med 6,7” har Pro Max den største skærm på en iPhone.

Det er en ordentlig krabat af en mobil. Den er tung, fylder meget i lommen og skal betjenes med to hænder. Til gengæld skal du ikke små-fnidre med tastatur og ikoner. Der er god plads til det hele.

De spejlblanke metalkanter er ikke vores kop te, men de er med til at gøre iPhone hårdfør, og hårdfør er den i en grad som få andre mobiler. Skærmen er den stærkeste på en iPhone nogensinde, og med IP68-certificering er den støv- og vandtæt.

Hurtig og udholdende

Den lysstærke Retina XDR-skærm leverer forrygende farvegengivelse, høj kontrast og et smidigt billede, da man for første gang har 120 Hz opdateringshastighed – en feature, der har været standard på topmobiler med Android de seneste par år.

På processorkraft er Pro Max lysår foran konkurrenterne. Især på grafikpower tromler A15 Bionic-chipppen androiderne med cirka tre gange så høj ydelse.

Batteriet er også i top. Fra at halte efter konkurrenterne er iPhone nu en af de mest udholdende mobiler. Den reelle levetid afhænger af, hvor intenst du bruger mobilen, men der kan gå flere dage, før du skal have den i laderen.

En fuld opladning tager lidt over en time. Det slår langt fra nogen rekorder, men er på niveau med Samsung, Sony m.fl. Og så er der jo det med stikket.

Vi melder os blandt dem, der glæder os, til at Lightning-stikket, i en af de næste generationer af iPhone, bliver skiftet til et standardiseret USB-C-stik, så vi kan lade alle vores enheder med samme lader.

Fantastisk kamera

Regnekræfterne giver råderum til interessante kamerafunktioner. ”Filmisk” bruger mobilens Lidar-sensor til at skabe flydende fokus-skift i video. Resultatet er overbevisende. Optagelser får et lækkert professionelt look.

Hovedkameraet har stor sensor og bred blændeåbning, så der lukkes enormt meget lys ind. Det ses. Fotos står skarpt med knasende sprød kontrast, sprællevende farver og en imponerende dynamik. De øvrige kameraer leverer tilsvarende kvalitet.

Der er fin konsistens, når du skifter mellem dem. Med tilføjelsen af makro, implementeret i ultra-vidvinkel-kameraet, er spændvidden høj. Flere af de nye features er også at finde i frontkameraet, som dog ikke har samme kvalitet som bagkameraet.