Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: SumUp Air og SumUp 3G Printer: Trådløse kortterminaler til lommen

De smarte SumUp-terminaler giver mulighed for at tage mod kortbetalinger overalt og er så små, at de kan være i lommen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kontanter er stort set udryddet som betalingsmiddel i Danmark. Det er langt fra sikkert, at du kan få en kunde til at hive en mønt eller en seddel op af lommen, men et kreditkort har alle, så hvis du vil gøre dig forhåbninger om at sælge noget fysisk, er en kortterminal et godt sted at starte.

Det behøver heldigvis ikke at være omstændeligt. Sum Up er for nylig rykket ind i Danmark med deres løsninger. De giver dig mulighed for at tage mod kortbetalinger med blot en lille enhed, der kan være i lommen.

Vi testede SumUp Air, der sluttes til din smartphone eller tablet via Bluetooth. Så sker kommunikationen via SumUp App’en, der samler overblikket over ens forretning, herunder fakturaer, transaktioner, lagerbeholdning mm.

Inden man kommer i gang, skal man lige indtaste en række oplysninger, der bekræfter, at man er den, man giver sig ud for.

Både kort og mobilbetaling

SumUp Air fungerer kontaktløst eller ved at stikke kortet i enheden på gammeldags manér. Den tager imod alle gængse betalingskort samt Google Pay og Apple Pay.

Prisen er 145 kroner, og der er intet abonnement, der skal betales. Du betaler blot et kortgebyr på 1,49 procent pr transaktion.

Det fungerer overraskende nemt. Kvitteringer sendes til kunden på mail.

Ønsker du at kunne give en fysisk kvittering, kan du opgradere til SumUp 3G Printer, som vi også testede. Den kan udskrive kvitteringer på en papirrulle. Samtidig er den ikke afhængig af en smartphone. Den har indbygget SIM-kort samt Wi-Fi og gratis ubegrænset mobildata. Med en pris på 1.099 kroner er den heller ikke ligefrem en investering, der vælter budgettet.

Nemt og overskueligt

Begge produkter gør det nemt at implementere kortbetalinger i sin forretning.

Skal det være mere avanceret kan man overveje SumUp Solo, som modtager drikkepenge, refunderer mm.

Samlet vurdering: 5/6 stjerner