Artikel top billede

Elon Musk har fået grønt lys: Må indsætte computerchips i menneskehjerner

En lille chip indsat i menneskehjernen kan i fremtiden give mennesker digitale superkræfter og kurere alvorlige lidelser. Nu har Elon Musk fået grønt lys til at foretage de første forsøg

Neuralink, som Elon Musk er medstifter af, har fået grønt lys af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til at gennemføre kliniske forsøg, hvor der bliver indsat computer-implantater i menneske hjerner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

FDA vurderer, at denne type forsøg vil kunne bane vej for teknologiske fremskridt, der i fremtiden vil kunne hjælpe mange mennesker.

Eksempelvis har et nyt studie publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature for nylig demonstreret, at det er muligt at genetablere gangfunktionen på en mand, der er lammet fra hoften og ned ved at indsætte implantater i hans hjerne og rygmarv.

Kan give mennesket superkræfter

Elon Musk har også vurderet, at implantater i hjernen vil kunne kurere en lang række lidelser. Herunder overvægt, autisme, depression, skizofreni samtidig med, at han forestiller sig at det vil åbne mulighederne for telepati og gøre det muligt at betjene computere via tankens kraft.

”Smartwatches og smartphones er fortidens teknologi. Neuralink er fremtiden,” skrev Elon Musk for få år siden i et tweet.

Elon Musk har tidligere forklaret, at Neuralinks chip skal fungere som en slags digital hjælpemotor i hjernen, der skal give mennesket superkræfter og sikre, at den menneskelige intelligens i fremtiden kan holde trit med den kunstige intelligens.

Klar til at bruge det på sine børn

Ifølge Elon Musk er teknologien så sikker, at han tidligere har sagt, at han vil være villig til at lade sine børn få indsat computer-implantaterne.

FDA har dog ifølge Reuters haft en række forbehold og bekymringer, der betyder, at godkendelsen af de kliniske studier har trukket ud.

Herunder risici forbundet med brug af litium-batterier i implantaterne, risikoen for at ledninger bliver filtret sammen hjernen samt udfordringer forbundet med at fjerne enhed fra hjernen ud at udrette skade på hjernevævet.