Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

550 af OpenAI's 700 ansatte truer med at sige op: Vi skifter til Microsoft, hvis ikke Sam Altman bliver genansat

Bestyrelsen skal træde tilbage, og Sam Altman skal genansættes. Sådan lyder kravet fra 550 ansatte hos OpenAI, der samtidig meddeler, at de alle sammen har fået lovning på et job hos Microsoft, hvis de ønsker det.

550 ud af OpenAI’s 700 ansatte har underskrevet et brev med en opsigtsvækkende trussel.

Her truer de med at forlade selskabet, hvis ikke bestyrelsen træder tilbage og den fyrede Sam Altman bliver genansat.

"Den proces, hvorigennem i fyrede Sam Altman og fjernede Greg Brockman fra bestyrelsen, har sat vores arbejde i fare og undermineret vores mission i virksomhed," lyder beskeden til OpenAI's bestyrelse i brevet.

De 550 ansatte truer desuden med at følge Sam Altman over til Microsoft, hvor han og OpenAI's medstifter Greg Brockman netop er blevet ansat til stå i spidsen for en ny kunstig intelligens-enhed.

“Microsoft har forsikret os om, at der er ledige stillinger til alle OpenAI-ansatte i den nye enhed, hvis vi skulle have et ønske om tilslutte os den,” skriver de.

Beskyldes for inkompetence

I brevet bliver OpenAI’s bestyrelse også beskyldt for regulær inkompetence.

“Jeres adfærd har gjort det klart, at I ikke har kompetencen til at føre tilsyn med OpenAI,” lyder det i brevet.

En af de personer, som har underskrevet brevet, er selskabets forskningschef Ilya Sutskever, der er blevet beskyldt for at have støbt kuglerne, som førte til fyringen af Sam Altman.

Kort efter offentliggørelsen af brevet skriver han desuden på det sociale medie X.

“Jeg fortryder dybt min deltagelse i bestyrelsens handlinger. Det var aldrig min mening at skade OpenAI. Jeg elsker alt det, vi har opbygget sammen, og jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at genforene selskabet.”

Blev hyret af Microsoft

Henover weekenden gik der rygter om, at OpenAI arbejdede på at genansætte Sam Altman, men natten mellem søndag og mandag meddelte OpenAI’s bestyrelse, at den tidligere topchef ikke vil vende tilbage.

Få timer senere kunne Microsofts administrerende direktør Satya Nadella fortælle, at Sam Altman og Brockman fået et nyt job hos it-giganten, hvor de vil stå i spidsen for en ny særligt enhed, der arbejder med kunstig intelligens-udvikling.

"Vi er ekstremt glade for at kunne meddele, at Sam Altman og Greg Brockman sammen med kolleger tiltræder hos Microsoft for at stå i spidsen for et nyt AI-team," lød det fra Satya Nadella, da han annoncerede ansættelsen.

OpenAI kunne mandag samtidig meddele, at selskabet har ansat Emmett Shear, der er stifter af videotjenesten Twitch, som ny administrerende direktør.