Artikel top billede

DK Hostmaster vil slås til sidste blodsdråbe for .dk

Difo-formand Mads Bryde Andersen er klar til at kæmpe videre om retten til administration af .dk-domænet. Flere medlemmer overvejer dog at springe over til rivalen dotDK.

Selv om organisationen dotDK med selskabet Affilias står som foreløbig vinder af den fremtidige administration af det danske intetnet, så har rivalen DK Hostmaster langtfra kastet håndklædet i ringen.

"Løbet er slet ikke kørt om administrationen af .dk-domænet, selv om dotDK lige nu står med en fordel. Men vi er klar til anden halvleg," siger formand Mads Bryde Andersen fra DK Hostmasters moderselskab, Dansk Internet Forum (Difo).

Han begrunder optimismen i, at dotDKs udbud i lighed med DK Hostmasters ikke er gået glat igennem hos IT- og Telestyrelsen.

DotDK opfylder ikke IT- og Telestyrelsens minimumskrav om at stille med en bred repræsentation fra private brugere, professionelle brugere og internetbranchen.

DotDK har fået en frist på 60 dage fra IT- og Telestyrelsen til at fremvise den brede repræsentation.

I hænderne på interesseorganisationer

DK Hostmaster lever derimod op til kravet om at stille med fire betydende organisationer fra de tre grupperinger.

"Både DK Hostmaster og dotDK er lige nu i hænderne på de organisationer, der i givet fald skal melde sig ind i dotDK for, at virksomheden kan løbe med administrationen. Man kan roligt sige, at det er interesseorganisationerne, der bestemmer lige nu," lyder vurderingen fra Mads Bryde Andersen.

Han afviser ikke tanken, om at Difos nuværende medlemmer også vil melde sig ind hos dotDK.

Vil ikke af sted på pris-raket

Flere medlemmer hos Difo har endnu intet hørt fra dotDK, men forventer en snarlig charmeoffensiv fra den nye forening, fordi de som medlemmer er oplagte emner med erfaring fra håndteringen af .dk-domænet.

DK Hostmaster uden nedetider

DotDK skal dog kunne tilbyde noget helt specielt, fordi medlemmerne er glade for på måde, som Difo og DK Hostmaster har administreret det danske internet på i de seneste ni år.

Men helt afvisende for et dotDK-medlemsskab er de ikke.

"Vi er nødt til at overveje, om vi skal melde os ind hos dotDK, fordi det er ekstremt vigtigt for det danske internetsamfund, hvem der bestyrer .dk-domænet," fortæller bestyrelsesformand Claus Hjorting fra e-handelsforeningen FDIH.

Han understreger dog, at dotDK's outsourcing af den tekniske del til det kommercielle amerikanske selskab Affiliates kan virke bekymrende.

"Affilias er jo i markedet for at tjene penge, og det er jo fint nok. Men vi vil ikke være med til at sætte de danske netbrugere på en prisraket, der begynder med en non-profit-organisation, som på få år udvikler sil at kræve markant højere priser for at oprette hjemmesider," siger Claus Hjorting.

Også Dansk Industri overvejer et skifte til dotDK, selv om organisationen er godt tilfreds med medlemskabet hos. Difo.

"Vi vil sætte os til forhandlingsbordet med tre konkrete krav: Retssikkerhed i spørgsmål om domænenavne, sikring af en lav pris på domæner samt en gennemsigtig og fornuftig ledelse hos dotDK," siger Direktør Tom Togsverd fra Dansk industris it-branchesammenslutning ITEK.

Foreningen Dansk IT er ikke afvisende overfor at kigge på en eventuel henvendelse fra dotDK, men direktør Tony Franke har umiddelbart svært ved at se Dansk IT som medlemmer hos dotDK.

"Vi er en åben forening, der lytter til gode argumenter, men jeg har endnu ikke set de gode argumenter for at skifte endnu. DK Hostmaster har kørt godt i ni år uden at være nede, og vi har en forretningsmæssig loyalitet, der bunder i gode erfaringer," siger Tony Franke til Computerworld.

Flere andre Difo-medlemmer - herunder Forbrugerrådet - overvejer situationen uden at have taget yderligere stilling til at melde sig ind hos dotDK.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere