Citrix skifter ud på topposten. David J. Henshall stopper med øjeblikkelig virkning og overlader posten til selskabets bestyrelsesformand, der bliver konstitueret topchef for Citrix' globale forretning.
7. oktober 2021 kl. 14.38 | læs »


Hackere verden over har fundet nye veje ind i danske virksomheders infrastruktur efter en stribe populære ransomware-platforme blev lukket ned af de amerikanske myndigheder i sensommeren. Sådan lyder advarslen fra Center for Cybersikkerhed.
7. oktober 2021 kl. 11.15 | læs »


Legacy-systemer er grundlæggende uinteressante at håndtere. Det er dog afgørende med en køreklar plan for, hvordan du håndterer efterslæbet fra årtiers it-drift. CIO for de danske domstole Martin Wood har en køreklar plan for, hvordan man håndterer de gamle systemer.
6. oktober 2021 kl. 15.59 | læs »


Interview: "Det er en fed anerkendelse at få både for mig personligt og for min afdeling, men også for lufthavnen og alle de folk, der har været involveret i det herude," siger Danmarks bedste CISO, Morten Dichmann Hansen, dagen efter, at han blev kåret til Årets CISO.
6. oktober 2021 kl. 10.48 | læs »


Den enorme fusion af SE og Eniig til det nye Norlys har skabt et massivt behov for it-kompetencer. Alene i år er der indtil videre ansat 70 nye it-folk, og ansættelsestempoet er stadig hektisk. Men i et marked med lavt udbud af it-kompetencer, mærker CIO hos Norlys nu for alvor presset. "Der har tidligere været opgaver, som vi ikke har kunnet løfte så hurtigt, som vi ville, på grund af mangel på ressourcer," siger Norlys-CIO Morten Bilgrav Mathiasen.
6. oktober 2021 kl. 10.10 | læs »


Det var en menneskelig fejl samt en bug på et uheldigt sted i netværket, der mandag aften fik Facebook, Instagram og WhatsApp til at gå ned i seks timer langt nedbrud. Se hele Facebooks gennemgang af det store nedbrud.
6. oktober 2021 kl. 07.08 | læs »


Årets CISO 2021: Morten Dichmann Hansen er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige og vinder prisen som Årets CISO 2021. Se hele juryens begundelse her, og hvad Københavns Lufthavnes bestyrelse har spurgt vinder-CISO'en om, som kun få it-sikkerhedsansvarlige bliver spurgt om i deres karriere.
5. oktober 2021 kl. 19.36 | læs »


Udfaldet af Rigspolitiets undersøgelse af Systematics eksport af militære it-systemer til De Forenede Arabiske Emirater bliver fulgt nøje hos Region Syddanmark.
5. oktober 2021 kl. 13.20 | læs »


Nomineret til Årets CISO 2021: Siden 2017 har den ene sikkerhedsforbedring taget den anden i Københavns Lufthavne. I spidsen for det store cyber- og informationssikkerhedsprojekt står Morten Dichmann Hansen. Det er sket med ro, grundighed og en bevidsthed om den 'sikkerhedsgæld," som alle virksomheder i disse år betaler af på.
1. oktober 2021 kl. 12.03 | læs »


Ransomware-forhandler Michael Andersen møder især én bestemt type hacker, når han skal forhandle ransomware efter et hacker-angreb. "It-kriminelle er skarpe på meget af det psykologiske, for det er jo det, som de udnytter," siger han, der selv benytter sig af mindfullness og meditation for at være helt skarp, når han møder de cyberkriminelle.
1. oktober 2021 kl. 09.50 | læs »


Nomineret til titlen som Årets CISO 2021: Da Tom Engly tiltrådte som CISO i Tryg, stod cybersikkerhed ikke højt på dagsordenen. I dag vader virksomheden i cybersikkerheds-ambassadører. Læs den tidligere CISO's bedste råd til at sparke døren ind til bestyrelsen.
28. september 2021 kl. 12.40 | læs »


Klumme: CISO'en hører ikke naturligt hjemme i it-afdelingen, og det er i øvrigt slet ikke CISO'ens ansvar, at virksomhedens forsvar mod sikkerhedstruslerer er toptunet. Men CISO'en har alligevel en berettigelse som en del af topledelsen.
23. september 2021 kl. 13.10 | læs »


Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
22. september 2021 kl. 13.40 | læs »


Lars Mathiesen er en blandt fem centrale skikkelser, der skal føre tilsyn med de massive it-problemer i det danske skattevæsen. Men Lars Mathiesen, der i 2009 blev udnævnt til Årets CIO, er også tilknyttet som rådgivningsdirektør i Deloitte, som har leveret omfattende rådgivning og timer til det problematiske ejendomsvurderingssystem.
21. september 2021 kl. 09.41 | læs »


Interview: Topdanmark er ved at sende sin gamle mainframe på pension. I stedet for syv tidligere kernesystemer, skal selskabet fremover have ét fælles cloudbaseret system. Projektet skal halvere de ressourcer selskabet i dag bruger på driftsopgaver. CTO Thomas Erichsen kalder opgaven voldsomt kompleks. Men har alligevel valgt at sætte tempoet i vejret.
21. september 2021 kl. 09.00 | læs »Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere