Podcast: En stor del af milliardomsætningen hos Lemvigh-Müller kommer nu digitalt. Bag den digitale omstilling står blandt andet it-direktør Frederik Aakerlund. Hør om koncernens store digitale indsats i den seneste udgave af podcasten The Digital Edge.
29. juni 2022 kl. 14.18 | læs »


Klumme: Mange virksomheder har svært ved at gennemskue, hvad der er op og ned i AI-verdenen, mens andre har travlt med at implementere kunstig intelligens. Uanset hvad, er virksomhederne nødt til at have bedre styr på sårbarhederne, inden de tager de næste skridt.
29. juni 2022 kl. 13.41 | læs »


Interview: CTO hos Nuuday Monika Gullin har været en central figur i digital kæmpesatsning hos Nuuday til en milliard kroner. Da hun blev ansat i september, lå det dog ikke i kortene, at det var et så stort transformationsprojekt, der skulle iværksættes. Men Nuudays nuværende it-kerne er simpelthen for kompleks og gammel til at kunne bygge videre på digitalt, siger hun.
28. juni 2022 kl. 15.30 | læs »


Med en investering på en milliard kroner sætter Nuuday gang i en gennemgribende transformation af selskabet. Gamle it-systemer og processer skal skrottes, mens en helt ny standard platform skal være grundlaget for det fremtidige fuldt ud digitale Nuuday.
28. juni 2022 kl. 12.00 | læs »


Den svenske møbel-kæmpe Ikea hyrer tidligere CIO i Vestas og Nilfisk, Torben Høegh Bonde.
28. juni 2022 kl. 09.00 | læs »


Klumme: Hvis man ikke har mulighed for at afse penge i budgettet til investeringer i it-sikkerhed, så kan man med garanti heller ikke skaffe penge til at betale store bøder eller i øvrigt til at betale for reetableringen efter et omfattende angreb.
27. juni 2022 kl. 12.21 | læs »


Klumme: I Danmark er det, som jeg tidligere har undret mig over, rent faktisk lovligt at være chef/leder indenfor it og endda inden for store, vigtige, offentlige projekter og sige ordene "Jeg er jo ikke tekniker."
24. juni 2022 kl. 13.45 | læs »


Landet største kommune med cirka 45.000 medarbejdere og et hav af it-systemer har bygget kæmpe ServiceNow-platform op, som i dag håndterer 120 forskellige processer. Projektet har ført til mærkbar effektivisering, fortæller Susanne Hansen, kontorchef for automatisering og udvikling i Koncernservice. "Vores forventning er, at når vi tager nye forretningsområder ind, så kan vi hente op til 30 procents gevinster på dem."
24. juni 2022 kl. 11.40 | læs »


Interview: CIO hos Lundbeck Claus Thomsen er begejstret, men også en smule ærgerlig over opsplitningen af NNIT. "Jeg er lidt splittet," siger Lundbeck-CIO'en til Computerworld. Her er hans foreløbige vurdering af konsekvenserne.
24. juni 2022 kl. 09.16 | læs »


Klumme: De mange fordele ved AI er velbeskrevne, men det kniber med realiserede projekter, hvor kunstig intelligens er smeltet sammen med virksomhedsdriften. Isolerede AI-projekter giver ikke nødvendigvis gevinst for den overordnede forretning. Derfor giver det god mening at integrere AI i ERP-systemet.
23. juni 2022 kl. 09.15 | læs »


Den svenske styrelse Trafikverket har valgt at give Google den kolde skulder. De tusindvis af ansatte i styrelsen skal nu enten bruge Firefox eller Edge, og Googles søgemaskine er heller ikke længere førstevalg på de ansattes computere.
22. juni 2022 kl. 17.19 | læs »


Næsten halvdelen af de adspurgte danske it-folk oplyser i en ny undersøgelse, at brugen af videokonference-løsninger som Teams og Zoom ikke er faldet efter corona. Eksempelvis bliver det i dag brugt hyppigt til at afvikle møder med udenlandske kunder og samarbejdspartner.
20. juni 2022 kl. 14.20 | læs »


Handelsbankens kunder og data skal fjernes fra bankcentralen BEC efter Jyske Bank-opkøb. Handelsbanken skal selv betale for BEC-exit, som er estimeret til at koste en milliard kroner.
20. juni 2022 kl. 10.42 | læs »


Først var det hjemmearbejde på fuld tid. Så indførte nogle krav om faste dage på kontoret. Nu synes alle modeller er være oppe i luften. At finde den rette balance mellem hjemmekontoret og arbejdspladsen er dog elementært i takt med, at især it-folk kræver fleksibilitet. Spørgsmålet fylder også meget hos landets top-CIO'er, som endnu ikke har en nem løsning på plads.
20. juni 2022 kl. 09.00 | læs »


Klumme: Software bliver atomiseret, AI-drevet og orkestreret, og automatisering gør os til kolleger med maskiner, der kan udføre det kedelige arbejde.
17. juni 2022 kl. 10.00 | læs »Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere

CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje