Artikel top billede

Netflix hæver dvd-priserne drastisk

Internet-giganten Netflix er kommet ud i et stormvejr i USA.

I USA har Netflix haft enorm succes med udlejning og streaming af film over nettet. Nu er Netflix ikke så kendt i Danmark, fordi firmaet kun tilbyder film i Nordamerika (en international ekspansion er dog undervejs), men på det amerikanske filmudlejningsmarked er Netflix en gigant. Selskabet har taget store markedsandele fra Blockbuster i USA, der gik i betalingsstandsning sidste år.

Nu er Netflix for første gang kommet ud i problemer – og det ser ud til at Netflix har fejlvurderet markedet. Netflix har hævet sine priser for de kunder, som både vil modtage dvd'er og hente streamede film. Det har udløst en proteststorm fra brugerne, hvor mange i forvejen er utilfredse med, at udvalget af film i streaming-biblioteket er for lille.

Det kan være svært at følge diskussionen med danske briller – for Netflix tilbyder stadig vilkår og priser, som danske tv-seere kun kan drømme om. Det er dog muligt at bruge Netflix over et VPN fra Danmark, og det må formodes at flere tusinde danskere allerede er Netflix-brugere.

Netflix startede for mere end 10 år siden med et simpelt koncept, hvor kunderne fik sendt dvd-film med posten og blot skulle returnere dem af samme vej. De røde kuverter med film blev hurtigt firmaets varemærke.

Men denne distributionsmodel koster mange penge for selskabet og derfor har Netflix lanceret sin ”Watch Instantly” tjeneste, hvor film streames direkte over nettet. Netflix lægger da heller ikke skjul på, at streaming er fremtiden for firmaet.

I november sidste år kom Netflix med en ny abonnementsmodel, hvor kunderne kan få streamet tv-serier og film til deres computer for 7,99 dollar om måneden. Med dette abonnement er der ikke længere mulighed for at modtage fysiske dvd'er.

Kunder kan også betale 10 dollar om måneden for retten til at modtage én dvd af gangen og samtidig streame film gennem Watch Instantly.

Det er dette tilbud om en pakke med kombineret dvd-forsendelse og streaming, som Netflix nu har droppet. Fremover skal kunderne betale 16 dollar om måneden for retten til at modtage dvd'er og streame film ubegrænset – en prisforhøjelse på fænomenale 60 pct.

Det er fortsat muligt at betale 7,99 dollar kun for streaming og 7,99 dollar for en pakke som kun giver retten til at modtage dvd'er. Men hvis man ønsker begge, koster det altså dobbelt.

Prisændringerne er beskrevet i denne blog, hvor Netflix også erkender at man har fejlvurderet markedet. Netflix tror fortsat at streaming er fremtiden, men kunderne efterspørger stadig fysiske dvd'er i stor stil – og det vil heller ikke ændre sig i den nærmeste fremtid. Derfor har Netflix nu oprettet en ny ledelsesgruppe, der udelukkende skal fokusere på dvd-forretningen.

Netflix har efterhånden nået en størrelse, hvor selskabet kan tillade sig at få produceret sine egne tv-serier. Firmaet har således købt de eksklusive rettigheder til David Finchers tv-serie House of Cards – angiveligt for en halv milliard kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere