Artikel top billede

Her er otte apps, som alle Mac-ejere bør hente

Vi har lavet en lille pakke med otte af de bedste programmer fra Mac App Store.

Siden Apple for to år siden åbnede sluserne for sin online-butik med Mac-programmer, Mac App Store, er det væltet frem med små, smarte Mac-programmer.

Der er ikke mange år siden, at folk, der skiftede fra pc til Mac, måtte forberede sig på et begrænset udvalg af spil og programmer.

Men tiderne har ændret sig, og folk, der køber en Mac i dag, kan i Mac App Store finde en masse små fede programmer, hvoraf mange af dem end ikke findes til Windows.

Vi fundet otte programmer fra Mac App Store, som vi varmt kan anbefale dig at hente.

1. Sparrow

Vi har nævnt det flere gange tidligere her i spalterne: Sparrow er det bedste mailprogram til din Mac.

Sparrow er flot, minimalistisk og gør det lynhurtigt at svare på mails. Tilmed spiller programmet fremragende sammen med Gmail, hvor alle dine etiketter, stjerne-markeringer og arkiveringer følger med over i Sparrow.

Du kan hente Sparrow til Mac i en gratis light-version, hvor du dog må finde dig i at blive udsat for reklamer.

Ønsker du den fulde version uden reklamer, må du betale 59 kroner.

Du kan hente Sparrow her.

2. Reeder

Vil du følge med i nyhedsstrømmen fra alle dine favoritsider i løbet arbejsdagen, bør du bruge en RSS-læser som eksempelvis Google Reader. 

Når du har sammensat dit nyhedsfeed, kan du vælge at læse det direkte fra hjemmesiden: reader.google.com.

Men denne skribent foretrækker at hente nyhedsstrømmen ned i en særlig RSS-læser, og her er programmet Reeder sandsynligvis det bedste, du finder i Mac App Store.

Reeder har et overskueligt design og optager ikke meget plads på skærmen, og denne skribent har derfor altid Reeder liggende i et åbent vindue ved siden af sit skriveprogram i løbet af arbejdsdagen.

Du kan desuden hente Reeder i en version til iPad og iPhone, der naturligvis hele tiden er fuldt synkroniseret med udgaven på din Mac.

Reeder til Mac koster 56 kroner og kan downloades her.

3. Twitter for Mac

Du kan dog også bruge Twitter som et alternativ til et RSS-feed. Her kan du, hvis du følger de rette personer, ofte få dine nyheder hurtigere end gennem de etablerede medier.

Men i stedet for at bruge Twitters hjemmeside kan du gratis downloade Twitters officielle app til Mac. Ligesom med Reeder er den perfekt at have liggende åben i siden af din skærm i løbet af arbejdsdagen.

Twitter-app'en var oprindeligt en uofficiel app, der bar navnet Tweetie.

Men hos Twitter var man tilsyneladende så imponeret over app'en, at virksomheden købte den og satte sit officielle stempel på den.

Du kan downloade Twitter til Mac her.

4. Fantastical

Vi kan allerede godt advare nu.

Fantastical er en dyr fornøjelse, hvis du tænker på, at programmet faktisk er ret simpelt.

Programmet koster 119 kroner, men til gengæld får du også det bedste og mest praktiske kalenderprogram til Mac.

Når du skal lave en aftale, klikker du blot på Fantastical-ikonet i menulinjen og skriver din aftale ind i tekstfeltet. Eksempelvis: "Tandlæge, klokken 9.30". Herefter trykker du enter, og aftalen er gemt.

Læs mere om Fantastical i denne artikel.

Du kan købe Fantastical her.

5. PixelMator

I stedet for at betale de mere end 6.000 kroner, som Adobes Photoshop koster i den danske version, bør du overveje, om du ikke kan nøjes med det betydeligt billigere alternativ PixelMator.

Alle os, der ikke er professionelle Photoshop-brugere, kan formentlig nøjes med Pixelmator, der kun koster 179 kroner.

Har du eksempelvis brug for at redigere lidt billeder og lidt grafik til din hjemmeside, virker Pixelmator som et perfekt valg. Og for mange af brugerne i denne kategori er den fulde version af Photoshop uden tvivl over-kill.

Læs mere om PixelMator i denne artikel.

Du kan købe Pixelmator her.

6. SnapSeed

Hvor førnævnte PixelMator er et professionelt værktøj til redigering af fotos og grafik, henvender SnapSeed sig mere til amatørfotografen, der vil gøre sine foto lækre.

Med Snapseed kan du lægge en masse filtre ind over dine billeder, der med få klik kan forvandle et ganske ordinært billede af en dansk regnvejrshimmel til noget, der ligner anslaget til en dramatisk scene i en amerikansk katastrofe-film.

Ud over at smække et filter på hele billedet, kan du også bruge Snapseed til at lave små justeringer på enkelte dele af billedet.

SnapSeed koster 119 kroner i Apples Mac App Store, men findes også til Windows og i en version til iPhone og iPad.

Du kan købe SnapSeed her.

7. iA Writer

De færreste kan undvære et skriveprogram på deres computere, og her vælger de fleste at anskaffe sig Microsofts Office-pakke.

Det er dog en relativ bekostelig investering, og mange af os har sjældent brug for de meget avancerede funktioner, som du finder i Office-pakken.

I stedet kan du nøjes med en minimalistisk løsning. Her er iA Writer det bedste bud. Alle unødvendige funktioner er sparet væk med iA Writer, og det er nærmest som at skrive på en digital skrivemaskine.

Har du brug for lidt mere funktioner, er Apples Pages også et fornuftigt og billigere alternativ til Office-pakken

Pages koster 119 kroner i Apples Mac App Store, mens iA Writer koster 54 kroner.

IA Writer kan købes her, og Pages kan købes via dette link.

Læs mere om iA Writer i denne artikel.

8. CloudApp

Har du ofte brug for hurtigt at dele billeder og andre filer med kolleger og venner, bør du installere CloudApp.

CloudApp er især genialt, hvis du har brug for at dele skærmbilleder.

Med CloudApp bliver dine billeder automatisk uploadet på internettet, og samtidig bliver der med øjeblikkelig virkning tilføjet et link til filen til udklipsholderen på din Mac.

Det vil sige, at du blot behøver at trykke cmd+shift+3 for at tage et skærmbillede, og herefter trykke ctrl+v for at indsætte billedet i en mail eller en instant message-besked.

CloudApp er gratis og kan downloades her.

Du kan læse mere om CloudApp og lignende programmer i denne artikel.

Læs også:
 
Træt af dyr software? Her er seks gratis alternativer

8 tricks: Lav super-søgninger på din Mac   

Nyt Mac-styresystem går til angreb på virus og hackere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere