Artikel top billede

Udsalg: CSC sælger stor afdeling for milliard-beløb

CSC sælger vigtig division som led i selskabets store omstrukturering.

It-giganten CSC har indgået en endelig aftale med kreditfirmaet Equifax om at sælge et firmaets afdeling for kreditservices for 5,7 milliarder kroner.

Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

Frasalget sker som et led i den omfattende restruktureringsplan som firmaets øverste chef Mike Lawrie offentliggjorde for investorerne tilbage i september.

Planen har allerede fået konsekvenser i Danmark, hvor firmaet forhandler med fagforbundene om fyringerne i CSC, der i seneste regnskab havde et underskud på en lille milliard kroner i Danmark.  

CSC Credit Services er ifølge CSC det største uafhængige kreditvurderings-bureau for private og repræsenterer 20 procent af befolkningen i landet. 

Bureauet har i 20 år samarbejdet med Equifax, som CSC vurderer vil kunne få kreditservice-afdelingen til at vokse bedre end den omkring ene procent, afdelingen hidtil har præsteret.

Samtidig ser topchefen ikke kreditservice-afdelingen som en del af det fremtidige CSC.

Han har for længst meldt ud, at ledelsen gennemgår alle aktiver med en tættekam og overvejer at afhænde ikke-kerne-forretninger.

Store frasalg i Italien

CSC har i forvejen frasolgt en del af firmaets besiddelser i Italien, hvilket var ventet, og der kan være flere frasalg på vej, fortalte Mike Lawrie mandag investorerne.

"Vi er altid på udkig efter andre aspekter i porteføljen, men i forhold til lønsomheden vil dette være det langt største, vi vil foretage," sagde Mike Lawrie.

CSC forventer at gennemføre salget i slutningen af året, og at det efter skat vil indbringe mellem 4,3 milliarder og 4,6 milliarder kroner i kontanter.

Pengene skal ifølge topchefen bruges til tilbagekøb af aktier og finansiering af firmaets pensionsfundering af firmaets pensionsaftaler i USA, som ifølge Mike Lawrie vil skabe merværdi.

Salget af den amerikanske afdeling for kreditservices får ingen indflydelse på de produkter, som CSC har på det finansielle område i Danmark, oplyser CSC Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.