Artikel top billede

FBI og Facebook smadrer verdens værste botnet

Facebook har hjulpet FBI med at få ram på det, der beskrives som et af verdens største botnet.

FBI har nu slået til mod en international kriminel bande, som har brugt et botnet til at inficere 11 millioner computere og stjæle mere end fem milliarder kroner. Det skulle være et af de største botnet nogensinde.  

Der er anholdt 10 personer i Bosnien og Herzegovina, Kroatien, Makedonien, New Zealand, Peru, Storbritannien og USA.

Det er Facebook, der har hjulpet politiet med at komme på sporet af banden. Den såkaldte Yahos malware gik efter Facebook-brugere fra 2010 til oktober 2012, og de inficerede maskiner er så indlemmet i Butterfly botnettet.

Den kriminelle bande er gået efter kortdata, netbank-oplysninger og andre personlige informationer, og det har åbenbart været med stor succes.  

FBI skriver i sin pressemeddelelse, at man har arbejdet tæt sammen med Facebook's sikkerhedshold, som har bidraget med at finde frem til malwaren, bagmændene og de brugere, der er blevet inficeret.

Samtidig opfordres ramte brugere til at henvende sig til FBI's Internet Crime Complaint Center. Det generelle råd fra FBI er at opdatere sine programmer med jævne mellemrum og afbryde forbindelsen til nettet, når maskinen ikke er i brug.

Facebook har ikke selv kommenteret sagen, men det sociale netværk har tidligere haft problemer med malware. En orm fik sidste år fat i brugernavne og kodeord for 45.000 brugere.

Det er uklart, hvordan FBI er kommet frem til det svimlende beløb på fem milliarder kroner, men det er betydelig større end alle tidligere sager.

I sidste uge blev det afsløret, at Eurograbber har stjålet omkring 250 mio. kr., og det berømte Zeus-botnet, der inficerede 13 millioner computere, blev brugt til at stjæle mere end en halv milliard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere