Dansk entreprenørgigant mister Apple-ordre på 1,9 milliarder kroner som følge af droppet datacenter i Aabenraa

Danske MT Højgaard må vinke farvel til en ordre fra Apple på 1,9 milliarder kroner, da Apple ikke længere vil opføre et datacenter i Aabenraa.

Det kommer til at koste MT Højhaard dyrt, at Apple dropper at bygge et datacenter i Aabenraa.

Den danske entreprenørvirksomhed må, som følge af det nedlagte projekt, vinke farvel til en milliardordre.

MT Højgaard skulle ellers have stået for byggeriet af det nye datacenter.

"MT Højgaard har fået ophævet en "væsentlig" ordre på opførelsen af et datacenter uden for Aabenraa," skriver MT Højgaard i en fondsbørsmeddelse.

Her oplyser MT Højgaard videre, at ophævelsen af ordren vil reducere selskabet ordrebeholdning med hele 1,9 milliarder kroner over de næste tre til fire år.

"Ophævelsen af ordren, der sker, fordi projektet indstilles, ventes dog at reducere MT Højgaard-koncernens samlede ordrebeholdning i niveauet 1,9 milliarder kroner med effekt over de kommende tre til fire år," lyder det fra MT Højgaard.

Læs også: Apple dropper kæmpe datacenter i Aabenraa

MT Højgaard understreger dog, at ophævelsen af ordren ikke påvirker forentningerne til det samlede resultatet for 2019, hvor selskabet fortsat forventer en omsætning på syv milliarder kroner.

MT Højgaards samlede ordrebeholdning for første kvartal 2019 udgjorde 8,8 milliarder kroner.

Læs også: Apple løfter sløret: Så mange skal arbejde på datacenteret i Viborg


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Stibo DX hæver omsætningen med 24 procent: Nærmer sig 200 millioner
Danske Stibo DX har øget omsætningen med 24 procent og nærmer sig med hastige skridt en omsætning på 200 millioner kroner. Selskabet planlægger nu nye investeringer og flere medarbejdere.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.