Morgen-briefing: Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app / Ny it-uddannelse i Aarhus / Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app. Ny it-uddannelse i Aarhus. Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen. Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning. Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq.

Godmorgen fra Computerworld, hvor du netop har åbnet ugens sidste morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Digitaliseringsstyrelsen ‘arbejder på højtryk’ på ny corona-app
Mens mange danske organisationer er i fuld gang med at vende tilbage til kontorer og lokaler i disse dage, arbejder Digitaliseringsstyrelsen ‘ på højtryk’ på at klargøre den danske smittesporingsapp.

Twitter skriver styrelsens direktør, Adam Lebech, at det sker efter, at Apple og Google har frigivet deres fælles API, som bliver ‘kernen i den’ danske app.

“Vi arbejder på højtryk med at færdiggøre appen i et stærkt internationalt samarbejde. 22 lande og nogle amerikanske delstater er pt. i gang,” skriver Lebech.

Du kan læse mere om API’en her: Dansk corona-app bliver lanceret om en måned - når Apple og Google er klar: Al data vil blive på danskernes telefoner

Ny it-uddannelse i Aarhus
En ny it-uddannelse i it-arkitektur i Aarhus skal få flere kvinder til at vælge en karriere i it-branchen, lyder det fra Erhvervsakademi Aarhus, der står bag den nye professionsuddannelse, som får studiestart i januar 2021.

Ifølge Erhvervsakademi Aarhus vil uddannelsen anlægge et helhedssysn på virksomhedernes it-anvendelse med en it-arkitekts tilgang.

"De nye bachelorer vil være skarpe til hardcore teknologifag, men også have indsigt i forretningen og kunne tænke i helheder. Dimittenderne vil meget målrettet kunne være med til at dække den alvorlige mangel på kvalificeret it-arbejdskraft," lyder det fra uddannelses-institutionen.

Man kan læse mere om den nye uddannelse her.


Antal af cybertrusler steget med 33 procent under corona-krisen
Antallet af cybertrusler er i løbet af de seneste 100 dage steget med 33 procent, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Mimecast.

Selskabet meddeler, at det siden januar har opdaget mere end 60.000 falske websites med referencer til Covid-19, ligesom selskabet har blokeret for 83 millioner mails relateret til virussen.

“Det har blandt andet været falske tilbud om beskyttelsesmasker eller en kur mod corona, som ser ud til at stamme fra anerkendte organisationer som Verdenssundhedsorganisationen, WHO,” lyder det fra selskabet.

Corona-virus sætter mere skub på 5G-udrulning
Corona-krisen har sat skub i 5G-udrulningen, skriver Børsen.

Krisen har gjort det helt klart, at der er et stort behov for solide netværk, og den har fået både Kina og forskellige kapitalforvaltere til at skrue op for investeringerne i 5G, skriver avisen.

Eksempelvis åbner 5G for massiv brug af robotter, selvkørende biler, telemedicin og lignende.

“Pandemien har understreget behovet for endnu større innovation af global mobilitet og transportløsninger for at minimere fremtidige forstyrrelse,” siger George Saffaye, investeringsstrateg i Mellon, til avisen.

Kinesisk it-kæmpe overvejer at trække sig fra Nasdaq
Den mægtige kinesiske søge-kæmpe Baidu overvejer at lade sig afnotere fra den amerikanske Nasdaq-børs og istedet lade sig notere på en børs tættere på Kina.

Ifølge Reuters skyldes overvejelserne et ønske at om at hæve selskabets markedsværdi.

Baidu har været børsnoteret på Nasdaq i en årrække, men er bekymret over de stigende spændinger mellem Kina og USA.

Selskabets aktiekurs er faldet med mere end 60 procent siden den topppede i foråret 2018.

Ifølge Reuters har selskabet allerede drøftet muligheder med Hong Kong Exchanges.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar med Miracle 42 og Red Hat

På dette webinar får du indblik i, hvorledes Hyperconverged Infrastructure fra Red Hat forenkler storage, netværk og servere i én enkelt løsning, som er nem at implementere og drifte – og ikke mindst med kæmpe besparelser. Ingen tomme managements slides men derimod et realistisk indblik i, hvordan du kan optimere dine kunders datacenter – og ikke mindst differentiere din og deres forretning.

28. maj 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Kom godt i gang med Microsoft Teams.

Microsoft Teams er den nye samarbejdsplatform for internt og eksternt samarbejde, når I skal kommunikere og samarbejde på tværs i teamet eller afdelingerne. På denne morgenbriefing får du en introduktion til Microsoft Teams og programmets mange muligheder, så du kan få et overblik over hvordan, man kan anvende programmet til en mere effektiv arbejdsdag.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Visma e-conomic fortsætter vækstridt trods coronakrise: "Vi kommer i hvert fald til at vokse sammenlignet med 2019"
Visma e-conomic kom ud af 2019 med fremgang på alle nøgletal. Topchef Mads Rebsdorf forudser nu, at vokseværket fortsætter på trods af coronakrisens påvirkning på erhvervslivet.
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan krypterer og sender du følsomme persondata med ét klik
Mange virksomheder har stort behov for at sende følsomme persondata til for eksempel myndigheder, medarbejdere eller kunder. Men almindelig e-mail er nem at opsnappe – og derfor ulovlig at anvende til formålet. Derfor er afsenderen ofte tvunget til at anvende krypteringsløsninger, der er besværlige at håndtere og stiller meget store krav til driftssikkerheden hos leverandøren. Men der er et alternativ. I dette whitepaper kan du læse om DPG SikkerPost, en gennemprøvet danskudviklet løsning, der spiller tæt sammen med både e-Boks og Microsofts teknologistack og gør det nemt at sende sikre, krypterede mails direkte fra mailprogram eller fagsystem. Helt uden behov for specialuddannelse i systemet eller for at have manualer og guides ved hånden.