Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb

Politiets informationssider politi.dk og coronasmitte.dk har været geoblokeret i fem dage å grund af optræk til DDos-angreb. Hjemmesiderne kan kun tilgås fra Danmark, Færøerne, Grønland og Tyskland.

I fem dage har danskere i udlandet nu været afskåret fra at benytte sig af det danske politis informationssider politi.dk og coronasmitte.dk.

Politiet har nemlig valgt at geoblokere hjemmesiderne af frygt for cyberangreb.

Det fortæller Rigspolitiets pressechef, Thomas Kristensen, til DR.

"Hvis vi kan se, at der er optræk til et ddos-angreb, så går vi ind og laver en geblokering, og så ophæver vi den igen, når angrebet er overstået," siger Thomas Kristensen.

Han forklarer, at politiets it-folk overvåger belastningen på siderne og sætter ind, hvis den bliver mistænkeligt høj.

Politiet er særligt opmærksomme, da flere har fundet det interessant at forsøge at overbelaste myndighedernes hjemmesider under coronakrisen.

Det skete blandt andet da skolernes eget login-system UniLogin i marts blev ramt af et DDoS-angreb.

Det kan du læse mere om her: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet

Vil ophæve geoblokering tirsdag
Hjemmesiderne politi.dk og coronasmitte.dk kan i øjeblikket kun tilgås fra Danmark, Færøerne, Grønland og Tyskland, men ifølge Thomas Kristensen håber Rigspolitiet at kunne ophæve geoblokeringen allerede i løbet af tirsdag.Premium
David Heinemeier Hanssons virksomhed Basecamp overvejer at droppe cloud-giganterne og flytte i egne datacentre: “I Basecamp skal vi helt ned på at bruge nul procent teknologi fra big tech“
Interview: Den berømte danske udvikler David Heinemeier Hansson vil frigøre sig fra tech-giganterne. Derfor overvejer hans virksomhed Basecamp at flytte fra clouden og tilbage i eget datacenter.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.