Næsten syv ud af 10 computere i verden kører nu med Chrome: Kun to browsere har tidligere haft markedsandele i samme størrelse

Chrome-browseren nærmer sig en global markedsandel på 70 procent.

Chrome-browseren er aldrig blevet anvendt af flere i verden og nærmer sig hastigt en global markedsandel på 70 procent.

Det viser nye tal fra Net Applications over browser-fordelingen i maj. Her landede Chrome på en markedsandel på 69,8 procent efter nu fem måneder i træk med voksende markedsandele.

Chrome har i lang tid været verdens uden sammenligning mest udbredte browser, og med den nuværende vækst cementerer Google for alvor sin dominans på området.

Det er knap 12 år siden, at en browser havde så stor en markedsandel.

Det var i december 2008, da Microsofts Internet Explorer rundede en markedsandel på 70 procent.

Det skete i øvrigt blot et par måneder efter lanceringen af Chrome, som i december 2008 havde en markedsandel på blot 1,4 procent.

Den gamle Netscape Navigator er den eneste anden browser, der nogensinde har haft en tilsvarende andel af browser-markedet - og det skete i en anden tid, hvor internettet og digitaliseringen var på et langt mindre niveau end i dag.

Rekorden sidder Internet Explorer fortsat på. Microsoft-browseren havde i 2005 en markedsandel på tæt ved 90 procent.

Browsernes markedsandele ifølge Net Applications:

- Chrome: 69,81 procent

- Microsoft Edge: 7,86 procent

- Firefox: 7,23 procent.

- Internet Explorer: 4,61 procent.

- Safari: 3,9 procent.

- QO: 1,89 procent.

- Sogou Explorer: 1,87 procent.

- Opera: 1,10 procent.

- Yandex: 0,98 procent.

- UC Browser: 0,32 procent.

Læs også:

Brugerne vender ryggen til Firefox - har nu mindste udbredelse i 15 år

Google klar til at skrotte alle apps til Chrome-browseren: Stopper supporten inden for to år

Edge overhaler Internet Explorer for første gang: Google øger sin altoverskyggende dominans
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.