Gaming-mastodonten bag Angry Birds køber sig ind i Danmark og stifter Rovio Copenhagen

Den finske gaming-gigant Rovio får en dansk gren ved at opkøbe det danske spilselskab Darkfire Games.

Den finske gaming-gigant bag det populære Angry Birds-spil, Rovio Entertainment Corp., overtager den danske spiludvikler Darkfire Games – et selskab specialiseret i 'free-to-play' rollespils-baserede spil (RPG).

"Vi er meget spændte på at lukke Darkfire Games ind Rovios netværk af spilvirksomheder," udtaler Rovios administrerende direktør Kati Levoranta som fortsætter:

"Det styrker vores spiludbud og kompetencer indenfor Mid-core spil, vi øjner mange muligheder i RPG-genren."

Det oplyser Rovio Entertainment Corp i en pressemeddelelse.

Det København-baserede selskab hed tidligere Wargaming Denmark og tæller 20 medarbejdere. Det bliver nu helejet af del af Rovio under navnet Rovio Copenhagen.

Selve beløbet på Darkfire-handlen ønsker Rovio ikke at sætte tal på.

Det danske spilhus vil fortsat drives af forhænværende Darkfire Games direktør, Rune Vendler, som blandt andet kan nævne Lionhead Studios, Hapti.co, IO Interactive og Wargaming som virksomheder på cv'et.

Læs også: Fra Commodore 64 og Amiga til moderne produktion af spilmusik: Mød danskeren bag musikken til Hitman og Assassin’s Creed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.