Kontroversiel kinesisk app har værdi på trecifret milliardbeløb: Overvejer salg til USA

Moderselskabet bag den kontroversielle kinesiske app har angiveligt en værdi på mere end 50 milliarder dollar. Det afslører flere amerikanske medier for første gang.

Selskabet bag den populære app TikTok har angiveligt en værdi på 50 milliarder dollar svarende til 332 milliarder danske kroner.

Det er kommet frem efter, at den kontroversielle app overvejer at blive solgt til USA for at undgå den kritik, der tidligere har været af app'en, der særligt henvender sig til børn.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er netop presset fra flere vestlige lande, der nu får selskabet ByteDance, der står bag TikTok til at overveje alternativer.

Læs også: USA undersøger om TikTok krænker børns privatliv

Det er ifølge Reuters årsagen til, at selskabets værdiansættelse kommer frem nu.

Værdien på 50 milliarder dollar er markant højere end konkurrenter, som eksempelvis Snapchat, der også giver brugere mulighed for at sende videoer og billeder til andre.

Værdiansættelsen peger på at virksomheden har en omsætning i 2020 på én milliard dollar eller omkring 6,65 milliarder danske kroner.

Herhjemme har Datatilsynet også åbnet en sag mod den kinesiske app, der behandler oplysninger om millioner af unge.

"TikTok er meget populært blandt især børn, som ifølge GDPR har krav på en særlig beskyttelse af deres oplysninger. Derfor ser vi nu på omfanget af den behandling af personoplysninger, der sker i appen, og på, hvad der er det lovlige grundlag for behandlingen. Desuden undersøger vi en række sikkerhedsmæssige aspekter af TikTok," lød det fra Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano i forbindelse med sagen.

Læs også: Flere sikkerhedshuller fundet i populær app: Hackere har fået adgang til mindreåriges personlige oplysninger


mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.