(Foto: Dan Jensen)

Den Europæiske Centralbank udsætter kæmpe it-projekt med et år

ECB udsætter sammensmeltningen af to centrale it-platforme med et år. Udsættelsen får konsekvenser i Danmark.

Den Europæiske Centralbank, ECB, udsætter sammensmeltningen af to af sine store it-platforme med et år, selv om projektet allerede er godt i gang med selve testfasen.

ECB sigter nu efter, at sammensmeltningen af platformene Target2 og TS2 først vil kunne finde sted i november 2022, skriver finansmediet Finextra.

Forsinkelsen skyldes en kombination af følgevirkninger af corona-pandemien samt indførelsen af ISO 20022-standarden på det system, der håndterer internationale pengeoverførsler, Swift.

Disse to ting har gjort, at der er brug for mere tid til at forberede integrationen af de to systemer.

Target2 er den platform, der anvendes til clearing af betalinger, mens TS2 [Target2Securities] er det fælles-europæiske system til håndtering af værdipapirer.

De to platforme skal integreres for blandt andet at gøre betalinger samt handel med værdipapirer over landegrænser nemmere og billigere.

Ifølge Finanswatch er det i Danmark Nationalbankens Kronos2-platform, der med opkobling til Target2-systemet håndterer clearingen af penge-overførsler, mens VP Securities håndterer afviklingen af værdipapirer.

Læs også:

Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet

Prisen løber løbsk for forsinket it-projekt i Nationalbanken: Overskredet med 60 procent

Stort it-projekt i Nationalbanken ramt af endnu en forsinkelse

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.