(Foto: Lars Jacobsen)

Amazon sætter salgs-rekord: Har aldrig skovlet så mange penge ind i sin 26-årige historie

Amazon har aldrig i sin 26-årige historie tjent så mange penge som i de seneste tre måneder, hvor Covid-19 har hærget.

Aldrig nogensinde har Amazon haft så stort et overskud, som det har været tilfældet i de seneste tre måneder, og det siger ikke så lidt, når vi taler om en af verdens allerstørste og mest profitable selskaber.

Amazons nye kvartals-regnskab viser, at selskabet i seneste kvartal - der er dets andet regnskabskvartal - landede et overskud på 5,2 milliarder dollar.

Det svarer til en fordobling i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Driftsindtjeningen er steget med 87 procent til 5,8 milliarder dollar, mens omsætningen er steget med 40 procent til 88,9 milliarder dollar.

Fremgangen skyldes ikke mindst corona-krisen, der har fået forbrugerne til at strømme til Amazons e-handelsportal.

Selskabet har siden nytår opmandet kraftigt på dets store lagre, hvortil det globalt har hyret 175.000 nye medarbejdere for at følge med efterspørgslen.

“Det har været endnu et meget usædvanligt kvartal,” siger topchef Jeff Bezos, hvis ejerandel på 11 procent af Amazon har gjort ham til verdens rigeste menneske.

Regnskabet viser, at Amazons omsætning på det amerikanske hjemmemarked er steget med 44 procent, mens omsætningen i lande uden for USA samlet set er steget med knap 39 procent.

AWS’ omsætning er steget med 29 procent. Amazon Web Services er fortsat det mindste forretnings-område for Amazon, hvis e-handelsplatform alene i USA omsætter for næsten fem gange så meget som AWS globalt.

Til gengæld er indtjeningen for AWS betydeligt større end Amazons samlede e-handel, der i sagens natur har langt større omkostninger til lagre, mandskab og håndtering af produkter.

AWS landede i kvartalet således et overskud på 3,3 milliarder dollar, mens den samlede e-handel for Amazon landede et overskud på 2,5 milliarder dollar.

Du kan læse mere om Amazons regnskab i den ret udførlige regnskabs-meddelelse fra selskabet, som du finder her.

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.