(Foto: Dan Jensen)

IBM: USA bør indføre hård styring af al eksport af teknologi til ansigtsgenkendelse

Teknologi til ansigtsgenkendelse kan udnyttes til masseovervågning og brud på basale menneskerettigheder, mener IBM, der vil have stram kontrol fra de amerikanske myndigheder. Se brev fra IBM her.

De amerikanske myndigheder bør sikre, at eksporten af teknologi til ansigtsgenkendelse minimeres markant - især til lande, der kan forestilles at anvende teknologierne til masseovervågning, race-profilering og lignende.

Sådan lyder det i brev, som IBM har sendt til det amerikanske handelsministerium med direkte opfordring til indførelse af langt strammere styring af, hvem teknologierne sælges til.

IBM besluttede i sommer helt at droppe al udvikling salg af teknologi til ansigtsgenkendelse - ikke mindst på grund af urolighederne i kølvandet på politi-drabet på George Floyd i USA.

Det kan du læse mere om her: IBM dropper al udvikling og salg af teknologi til ansigtsgenkendelse med omgående virkning.

Her oplyste selskabets topchef, Arvind Khrishna, at IBM ikke ville ‘fremme brug af nogen som helst teknologier [...], der understøtter masseovervågning, race-profilering, krænkelse af basale menneskerettigheder og frihedsrettigheder.’

Beslutningen blev fulgt af Microsoft og Amazon, der stoppede for salg til politiet af deres teknologier til ansigts-genkendelse.

IBM opfordrer nu de amerikanske myndigheder til at skærpe kontrollen med eksporten af både kameraer og software og begrænse adgangen til billed-databaser, der anvendes til at ‘træne’ de AI-algoritmer, der ligger til grund for ansigts-genkendelse.

I en blogpost skriver IBM’s politiske direktør, Christopher Padilla, at USA bør ‘begrænse fremmede regeringers mulighed for at købe computer-komponenter, som er nødvnedige for at implementere integrerede systemer til ansigtsgenkendelse.’

Ligeledes mener IBM, at der bør indføres ‘den skrappest mulighed kontrol af eksport’ af systemerne - især de såkaldte 1-to-many-systemer - til lande, der har problemer med menneskerettighederne.

Du kan læse hans blogpost her.

Du kan læse hele brevet fra IBM her.

Læs også:

Microsoft dropper al salg til politiet af teknologi til ansigts-genkendelse

Amazon stopper for politiets brug af selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse

Folketinget siger ja til brug af ansigtsgenkendelses-teknologier i Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.