Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Det vælter ind i Danmark med udenlandske it-folk - men der er stadig ikke nok

Det strømmer ind i Danmark med udenlandske it-folk- Men selv om antallet af udenlandske it-ansatte er steget med 48 procent på få år, er der fortsat ikke nok til at dække behovet.

Antallet af udenlandske it-folk i Danmark stiger støt, men der er fortsat ikke nok til at dække behovet.

En ny undersøgelse fra Digital Hub Denmark viser, at antallet af udenlandske it-specialister i Danmark fra 2016 til 2019 steg med hele 48 procent, mens det samlede antal it-specialister herhjemme i samme periode steg med 14 procent.

Ifølge kortlægningen var der i 2019 167.200 såkaldte ‘digitale talenter’ - udviklere, designere, ingeniører og lignende - i Danmark, hvoraf de 11 procent kom fra udlandet.

Alligevel er der ikke tryk nok på kedlerne, når det gælder om at tiltrække de udenlandske it-specialister.

DI Digital og Dansk Erhverv opfordrer nu til, at der sættes yderligere initiativer i værk for at trække udenlandske it-folk til landet i et marked, hvor der er hård konkurrence om de største talenter.

“Hvis man er en dygtig programmør og sidder i Indien, Polen eller Portugal, skal man vide, at Danmark er det mest spændende digitale land. Vi skal vise, at vi har en avanceret offentlig sektor, dynamiske startup-miljøer og et erhvervsliv, der udnytter de digitale muligheder. Så kan vi tiltrække endnu flere talenter, der kan løfte Danmark digitalt,” lyder det fra Christian Hannibal, branchedirektør i DI Digital.

Digital Hub Denmark meddeler på baggrund af kortlægningen, at organisationen nu vil ‘øge brandingen af det digitale Danmark.’

Initiativerne skal især rettes mod Indien, Rumænien, Liatuen og Bulgarien, som er lande, hvorfra danske organisationer ifølge kortlægningen i de senere år har rekruttereret mange it-ansatte fra.

Direktør i Digital Hub Denmark, Camillia Rygaard-Hjalsted, anbefaler desuden, at danske virksomheder vurderer de såkaldte ‘push- og pull-faktorer’ - altså kigger nærmere på, hvad der tiltrækker eller frastøder it-folk fra udlandet.

“For de fleste organisationer er det eksempelvis umuligt at konkurrere med de attraktive løn- og arbejdsforhold som tech-virksomhederne i Silicon Valley og Schweiz tilbyder,” siger hun.

Læs også:

Så meget kan du tjene: Disse amerikanske byer er for alvor på vej frem på it-området

Corona forstærker behovet for de rigtige mennesker: Vores opskrift er talent-test og samtaler over flere dage

"Alene i april og starten af maj rekrutterede vi 100 medarbejdere. Det er de første medarbejdere i Netcompanys historie, der er blevet rekrutteret 100 procent virtuelt"