Intel vil sælge en væsentlig af sin NAND-forretning til sin sydkoreanske konkurrent SK Hynix med endelig overtagelse i marts 2025.
Det er planen, at SK Hynix her skal overtage intels NAND-forretning - inklusive fabrikker, udstyr, medarbejdere og design-rettigheder.
“SK Hynix og Intel stræber efter at opnå myndighedernes tilladelse [til opkøbet, red] i slutningen af 2021,” lyder det fra de to selskaber.
Dernæst vil Intel gradvist overdrage sine NAND-faciliteter til det sydkoreanske selskab. Intel fremstiller i dag sine flash chip på en stor fabrik i Dalian i Kina, som også indgår i handelen.
“Med opkøbet sigter SK Hynix efter at forøge sin konkurrence-dygtighed indenfor storage-løsninger - inklusive SSD’er til enterprise, i det hastigt voksende marked for NAND flash,” lyder det fra selskabet.
Det sydkoreanske selskab meddeler, at målet er at blive ‘en af verdens førende selskaber i halvleder-industrien.’
Intel meddeler, at frasalget af flash-forretningen sker, fordi selskabet vil fokusere på at investere i områder, hvor selskabet kan ‘spille en større rolle i kundernes succes,’ ligesom selskabet vil satse på områder, der kan ‘levere attraktive afkast til aktionærerne.’
Det har i den seneste tid ikke været tilfældet for NAND-forretningen, som Intel har haft svært ved at give tilstrækkeligt afkast, når man tager de massive investeringer, der er påkrævede, med i betragtningerne.
Intel har således fornylig eksempelvis meddelt, at produktionen af de kommende 7NM-chips er blevet udskudt til 2022.
Det har været noget af en streg i regningen, idet rivalerne i både Samsung og TSM allerede er i gang med at producere 7NM-chip.
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.