Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år

Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.

Det er blot et år siden, at den danske supermarkeds-gigant Salling Group lancerede online-tjenesten Fillop, der gør det muligt for folk at købe basisvarer som toiletpapir, vaskepulver og tandpasta på abonnement.

Men ifølge erhvervsmediet Finans vælger Salling Group nu at trække stikket på tjenesten, der er en del af discountkæden Netto.

Læs også: Netto går ind på online-markedet: Åbner nyt online-supermarked med fast abonnement

Coronakrise skabte kursskifte
Tjenesten lukker således ved årets udgang, og det skyldes ifølge Finans, at de ændrede forbrugsmønster under coronakrisen i stedet har fået Salling Group til at skrue op for satsningen på hjemmelevering af dagligvare fra Føtex og Bilka.

Den nye satsning på hjemmelevering betyder, at Salling Group kommer til at udfordre det danske online-supermarked Nemlig.com, der oplevede stor fremgang undre coronakrisen.

”Vi har fuld fart i online-investeringerne, men vælger nu at fokusere på de aktiviteter, som vi kan se størst muligheder i fremadrettet. Salget af dagligvarer digitalt har været i hastig vækst, siden coronakrisen ramte Danmark. Forbrugernes adfærd og dermed markedet er ændret, siden Fillop blev lanceret,” siger Thor Jørgensen, chef for Salling Groups onlineforretning, til Finans.

Da Fillop blev lanceret i 2019 kunne dagbladet Børsen fortælle, at der var tale om en satsning til et tocifret millionbeløb. Samtidig oplyste Salling Group, at tjenesten skulle hente 50.000 faste online-kunder i løbet af det første år på markedet.

Læs også:
Nemlig.com skal ansætte 200 nye medarbejdere efter ny corona-nedlukning
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.