Artikel top billede

Nordkoreanske hackere har forsøgt at stjæle Pfizers vaccine-opskrift

Medicinalgiganten Pfizer har været udsat for flere nordkoreanske hackerangreb, lyder det fra nabolandet Sydkorea. Det er endnu uvist, om hackerne har haft succes med at stjæle informationer om Pfizers corona-vaccine.

Nordkorea har iværksat cyberangreb mod medicinalgiganten Pfizer i et forsøg på at stjæle information om corona-vacciner og -behandlinger.

Det oplyser Sydkoreas efterretnignstjeneste, skriver Reuters.

Det er uklart, hvornår Pfizer er forsøgt angrebet, og om de nordkoreanske hackere har haft succes med at stjæle informationer.

Pfizer selv har ingen kommentarer til Reuters.

I en meddelelse til Computerworld fortæller Kaspersky, at hackergruppen, Lazarus, der har tætte forbindelser til Nordkorea, står bag angreb mod Pfizer.

"Som vi tidligere har rapporteret, har Lazarus-gruppen tidligere angrebet COVID-19-vaccinerelaterede organisationer. Siden offentliggørelsen af vores indledende forskning 20. december har vi holdt øje med deres aktiviteter rettet mod COVID-19 vacciner. Vi kan bekræfte, at det farmaceutiske selskab, der er knyttet til vores tidligere forskning, ikke er deres eneste mål. Der er flere mål," udtaler Kasperskys it-sikkerhedsefterforsker Seongsu Park, der efterforsker Lazarus.

Kaspersky kan ikke fortælle mere om de potentielle "yderlige mål", da efterforskningen stadig er i gang.

Hacker-angrebet mod Pfizer kommer efter, Sydkorea i 2020 blev mistænkt for at stå bag angreb mod systemer hos mindst ni sundhedsvirksomheder såsom Johnson & Johnson, Novavax og AstraZeneca.

Læs også: Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'

Sydkoreas efterretningstjeneste (NIS) meddeler, at det har forhindret flere forsøg fra sin nabo på at hacke sig ind i sydkoreanske virksomheder, der udvikler corona-vacciner.

Nordkorea forventes at modtage næsten to millioner doser af AstraZeneca- og Oxford-vaccinen i første halvdel af 2021 gennem de4t såkaldt COVAX-vaccinedelingsprogram.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere