Artikel top billede

Universiteter bombarderes med ransomware-angreb efter undervisningen rykkede online

Efter undervisningen rykkede online er universiteter blevet udsat for ransomware-angreb som aldrig før. De it-kriminelle anser sektoren for et nemt mål, da der hersker travlhed med at etablere en virtuel tilværelse.

Universiteter er udsat for ransomware-angreb som aldrig før.

Antallet af angreb mod uddannelserne er fordoblet i forhold til 2019.

Samtidig stiger prisen på løsesummen for at tilkøbe sig dekrypteringsnøglen til at genåbne de angrebne systemer.

Nu ligger den gennemsnitlige løsesum på 447.000 dollar, eller hvad der svarer til 2,7 millioner kroner, for sådan et angreb mod sektoren.

Det skriver ZDNet.

Den nye undersøgelse, der kommer fra det amerikanske tech-selskab BlueVoyant, peger på, at de tiltagende ransomware-angreb kombineret med de stigende løsesummer er den største cyber-trussel mod universiteterne i øjeblikket.

Ransomware-angreb er generelt stigende og rammer mange forskellige sektorer.

læs også: Ny trusselsvurdering: Cybertruslen mod den danske jernbanesektor er meget høj - leverandører allerede ramt

Men for de videregående uddannelser er problemet særlig stort, fordi pandemien gør, at undervisningen foregår virtuelt.

Her bruger it-afdelingerne på institutionerne alle deres kræfter på at afholde forelæsninger virtuelt samtidig med, at de skal sikre, at alle studerende har den rigtige software til rådighed.

Dette giver de cyberkriminelle bedre muligheder for at udnytte situationen, da it-afdelingerne kan være distraherede eller mangler ressourcer til at imødekomme problemet, lyder det.

"At skulle operere på denne måde midt i pandemien giver angriberen endnu større muligheder," siger Austin Berglas, global chef for professionelle services hos BlueVoyant, til mediet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere