Artikel top billede

Amazon åbner frisørsalon: Vil bruge AR og algoritmer til at bestemme din frisure

Ved hjælp af augmentet reality skal frisørkunder i fremtiden have bedre mulighed for at træffe beslutninger om deres nye frisure. Derfor åbner Amazon nu sin første frisørsalon.

"Jeg tror altså, at det ville klæde dig med en page."

Nu er det ikke længere frisøren, der skal komme med gode råd til kundernes frisure.

Hvis det står til Amazon, skal nye algortimer og ny teknologi i stedet sikre, at kunderne i fremtiden får lettere ved selv at træffe beslutninger om deres hårpragt.

Det er i hvert fald tanken bag Amazons seneste påhit: En frisørsalon med navnet Amazon Salon.

Åbner i London

Den nye frisørsalon åbner i London på Brushfield Street, hvor den kommer til at brede sig over to etager.

Via tablets udstyret med augemented reality teknologi, bliver det muligt for kunderne at se, hvordan nye frisurer, hårdfarver og stilarter kommer til at klæde dem.

Samtidig bliver det muligt for kunderne at købe hårpleje produkter direkte via deres smartphone. Det kræver blot at de skanner produktets QR-kode i Amazons app.

”Vi har designet salonen med det formål, at kunderne skal have mulighed for at opleve den bedste teknologi, de bedste hårplejeprodukter og de bedste stylister der findes i branchen,” lyder det ifølge en pressemeddelelsen fra John Boumphrey, der er britisk landechef for Amazon.

Læs også: Test: Så skræmmende nemt og effektivt er det at handle i Amazons fuldautomatiske Go-supermarked

Satser på fysiske butikker

Amazon har gennem de seneste år åbnet forskellige fysiske butikker over hele verden, og her har især selskabets selvbetjeningssupermarked Amazon Go vakt stor opmærksomhed.

De første butikker Go-butikker var af minimarkeds-størrelse, men efterfølgende har Amazon også lanceret supermarkedsbutiker Go Grocery, der er endnu større.

Derudover har Amazon også en række fysiske boghandlere og er desuden ejer af supermarkedskæden Whole Foods.

Amazon oplyser, at den nye frisørsalon vil åbne for den brede offentlighed om et par uger, mens allerede nu på forsøgsbasis er tilgængelig for ansatte hos Amazon.

Læs også: Her er Amazons nye gyldne forretning: Om blot to år kan intelligente supermarkeder omsætte for 30 milliarder kroner
Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.