Artikel top billede

Telenor skovler penge ind i Danmark: Indtjening er lige nu den højeste i otte år

Telenors indtjening i Danmark er den højeste i otte år. Antallet af abonnenter er steget med 38.000 på et år.

Telenor har gyldne tider i Danmark for tiden. Selskabets indtjening for årets første kvartal er den højeste i otte år, meddeler selskabet.

Her landede driftsindtjeningen før skat og afskrivninger på 264 millioner kroner.

Det svarer til en stigning på 14 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Telenor peger på, at stigningen skyldes en kundevækst på 38.000 mobilkunder i forhold til samme kvartal i fjor samt at selskabet i dag ‘arbejder mere værdibaseret,’ som det hedder.

Telenor Danmark har i flere år været i gang med en stor omstilling af de interne processer med fokus på ikke mindst automatisering og digitalisering.

Hele omdrejningspunktet i projektet har været at omstille alle forretningsgange til at tage udgangspunkt i kunderne.

Topchef Lars Thomsen meddeler, at Telenor Danmark ‘vækster på alle centrale nøgletal’ i kvartalet.

“Det bekræfter mig i, at vores strategi om kontinuerligt at skabe mere reel værdi for kunderne er den rette, mens vi samtidig eksekverer på ambitionen om fuld digitalisering af alle processer og automatisering af netværksdriften,” siger han.

Selskabet - der er det næststørste teleselskab herhjemme efter TDC - har på et år desuden fået 4.000 nye bredbåndskunder sammenlignet med det tilsvarende kvartal i fjor.

Lars Thomsen tiltrådte som direktør for den danske forretning for et år siden.

Her fortalte han, at hans mål var at sætte fokus på netop værdiskabelsen til kunderne fremfor at satse på flere kunder hele tiden.

Det kan du læse mere om her: Her er planen for Telenors danske forretning fra ny dansk Telenor-boss: "Vi skal snakke værdi fremfor simkort og nye kunder"

Læs også:

De danske frekvenser fordelt: Så mange hundrede millioner kroner betaler TDC, 3 og Telia/Telenor hver for adgang til de danske 5G-frekvensbånd

Telenor har tabt 28.000 mobilkunder i Danmark på et år - men indtjeningen voksermest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.