Artikel top billede

TDC forventer nedtur i et par år endnu - men vil rette op på faldende omsætning på længere sigt

Interview: TDC kan ikke blive ved med at acceptere fald på omsætningen år for år. Det slår koncernens CFO Lasse Pilgaard fast. Det bliver dog hverken i 2021 eller 2022, at udviklingen kommer til at vende.

Endnu en gang kan TDC præsentere et regnskab, der viser en faldende omsætning. Samtidig falder selskabets driftsresultat med 1,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Alligevel er TDC Groups finansdirektør, Lasse Pilgaard godt tilfreds med selskabets resultater.

Lasse Pilgaard: TDC oplever et fald i både omsætningen og driftsresultat for første kvartal i 2021. Er det tilfredsstillende?

"Vi er ret tilfredse med regnskabet og resultaterne. Når vi sammenligner med sidste år, har vi et tab, men hvis vi kigger kvartal for kvartal, så er vi rigtig stabile både på toplinjen og indtjeningen. Det er det, vi er rigtig godt tilfredse med," siger Lasse Pilgaard til Computerworld.

"Vi formår at holde vores markedspositioner i stort set alle markeder," tilføjer han.

TDC er nemlig fortsat den altdominerende markedsleder på alle områder.

På mobilmarkedet er andelen stort set uændret med 38,9 procent, mens mere end halvdelen af de danske tv-kunder er samlet hos TDC.

Den største udvikling i markedsandelen for TDC er sket på bredbåndsområdet. Her er koncernens markedsandel faldet fra 42,2 procent i 2020 til i år at ligge på stort set samme niveau nemlig 41,5.

Læs mere her: TDC's omsætning og resultat falder trods markante besparelser

Har besparelserne være store nok

TDC fremhæver særligt, at de seneste tre måneder har budt på "markante omkostningsbesparelser" for den danske telegigant.

Overordnet har TDC sparet 11,5 procent på driftsudgifterne sammenlignet med året før. Nuuday har stået for den største besparelse, der lyder på 13,7 procent.

I har foretaget markante besparelser i det her kvartal men har alligevel et fald i driftsresultatet. Har de besparelser været markante nok?

"Vi ender med at komme ud af kvartalet med 11,5 procent i omkostningsbesparelser. Det er et ekstraordinært højt tal, så det er ikke noget vi regner med, der kommer hvert år. Det er et vigtigt område for os, og fordi vi sidder på nogle markeder, der er fladende, så skal vi være dygtige til hele tiden at se på omkostningerne," siger Lasse Pilgaard.

Jeg synes ikke helt, jeg fik svar på mit spørgsmål. Har besparelserne været store nok, når vi stadig ser et fald i resultatet?

"Vi ser en ret stabil udvikling på vores markedsandel kvartal for kvartal, og så synes vi samtidig, at vi gør det rigtig godt på omkostningssiden. Samlet set har vi en stabil indtjening så på den måde, synes vi, at vi gør de rigtige ting."

Men har besparelserne store nok?

"Jeg kan ikke rigtig være mere præcis end det, jeg allerede har sagt," afslutter finansdirektøren.

Omsætningen skal ikke falde i samme omfang

Ved seneste årsregnskab stod det klart, at TDC samlede omsætning på to år er faldet med hele 1,2 milliarder kroner fra 17,3 milliarder kroner i 2018 til altså nu 16,1 milliarder kroner i 2020.

Læs mere her: TDC’s omsætning og indtjening falder: Omsætning er faldet med over en milliard kroner på to år - varsler yderligere tilbagegang

Det er ikke en holdbar udvikling, erkender Lasse Pilgaard, der samtidig understreger, at koncernen er i gang med at flytte kunderne over på nye produkter, der skal sikre, at omsætningen ikke bliver ved med at falde.

Er der en smertegrænse for, hvor langt omsætningen kan falde?

"Der er ingen tvivl om, at vores omsætning ikke skal falde i det omfang den har gjort de seneste år på den lange bane. Vi har nogle produkter som kommer til at falde de kommende år," siger finansdirektøren og fortsætter:

"I takt med at de segmenter bliver mindre vil faldet i omsætningen også blive mindre. De her markeder som falder vil fylde mindre over tid, og derfor ser vi også en mere stabil omsætningsudvikling ikke så langt ude i horisonten, men det kommer ikke til at ske hverken i år eller næste år."

Læs også: Teleankenævnet har kun givet tre procent af klagerne medholdPremium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.