Artikel top billede

Google åbner op for konkurrenterne: Det bliver gratis for rivaler at fremgå på liste over standardsøgemaskiner

Tech-giganten Google åbner op for konkurrerende søgemaskiner på Android-enheder. Rivaler vil fremover få lov til at fremgå gratis som en muligt valg af standardsøgemaskine.

Google gør nu livet nemmere for rivaliserende søgemaskiner på Android-enheder.

Søgegiganten gør det nemlig gratis for konkurrenter at fremgå i menuen på operativsystemet, hvor man vælger sin standardsøgemaskine.

"Vi foretager nu nogle ændringer i 'valg-menuen', herunder gør vi det gratis for kvalificerede søgeudbydere at fremgå. Vi vil også øge antallet af søgeudbydere, der vises på skærmen," skriver Oliver Bethell, direktør i Google, i et blogindlæg.

Derved går Google længere end det oprindelige løfte, som selskabet afgav til EU's konkurrencemyndigheder for to år siden, skriver Reuters.

Tilbage i 2019 muliggjorde Google, at konkurrenterne kunne betale via en auktion for at fremgå som en mulig standardsøgemaskine på de nye Android-enheder i Europa.

Det var en lempelse af selskabet egen politik på daværende tidspunkt. De nye takter kom i kølvandet på en bøde på 5,16 milliarder dollar som Google modtog fra de europæiske konkurrencemyndigheder tilbage i 2018. Her blev selskabet beskyldt for at udnytte sin markedsposition til at cementere dominansen af sin egen søgemaskine.

Ny lovgivning på vej

Søgegigantens nylige beslutning om løsne op for konkurrencer sker forud for kommende EU-lovgivning, lyder det.

EU-kommissionen kigger ind i et nyt regelsæt, som ved implementering næste år kan ende med at tvinge Google, Amazon, Apple og Facebook til at sikre lige konkurrecevilkår for rivalerne på markedet.

Android-operativsystemet bruges af omkring fire ud af fem telefoner på verdensplan.
Premium
Margrethe Vestager langer ud efter Apples monopol i App Store: “Hvorfor accepterer vi, at der kun er én app-store på vores telefon”
Interview: Apple kan ikke blive ved med at sidde på eneretten til at hente apps til iPhones. Det mener den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der har indledt en sag mod selskabet. “Hvis først du har købt en iPhone, så har Apple monopol gennem sin App Store,” siger Vestager til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.