Artikel top billede

Se om din iPhone eller Mac kan køre det nye iOS eller MacOS - og har du iøvrigt bemærket Apples nye opdateringspolitik?

Apple er ude med nye versioner af både iOS, iPadOS og MacOS – se om din mobil, tablet eller pc kan køre det nye software her.

Apple slap, vanen tro, en hel stribe opdateringer til sit voksende økosystem af mobil, tablets, bærbare og meget mere ved årets udgave af WWDC-udviklermessen.

Her blev der præsenteret 15. udgave af iOS styresystemet til iPhones, mens også iPads og Mac blandt andre kunne se frem til en overhaling af system-softwaren.

Du kan få overblik over nyhederne her.

Har du en aldrende enhed, kan du dog have dine grunde til at frygte, at du ikke længere kan afvikle det nye software. Derfor kan du herunder se listen over, hvilke enheder der overhales.

Disse enheder får det nye software.

Har du en iPhone fra årgang 2015 eller nyere vil den sandsynligvis kunne køre det nye iOS 15. Det gælder for iPhone 6S, 6S Plus samt iPhone SE eller nyere.

Du kan hurtigt finde ud af hvorvidt din iPhone understøtter iOS 15. Apple sender nemlig opdateringen til de telefoner, der i dag kan køre iOS 14. Kan du hente nyeste iOS 14 inde i indstillingerne, bør iOS 15 kunne køre på din iPhone, når der udsendes en gang i starten af efteråret.

På iPad-fronten er det en lignende historie for iPadOS 15 – kan din iPad afvikle iPadOS 14, vil du også kunne give dig i kast med det nye systemsoftware.

Supporten går helt tilbage til enheder som iPad Air 2 fra efteråret 2014. Alle nyere iPad Air understøtter også overhalingen.

Dertil kan iOS hentes hos iPad 5 eller nyere, iPad mini 4 eller nyere samt samtlige iPad Pro modeller.

Din Mac vil sandsynligvis også kunne køre det nye MacOS Monterey, forudsat at den er fra 2015 eller nyere.

Enkelte modellers support går dog endnu længere tilbage. Mac Mini fra sidst i 2014 og Mac Pro fra efteråret 2013 vil også fungere med det nye systemsoftware.

Når det gælder Apple Watch vil alle modeller fra eftåret 2017 og frem fungere med WatchOS 8. Det gælder for Watch Series 3 eller nyere samt Watch SE.

Ny opdateringspolitik

Mens Apple tidligere har lagt op til, at brugerne henter og installerer den nyeste software fra udgivelsesdatoen, lægger selskabet nu op til, en mere lempelig opdateringspolitik.

Fra og med iOS 15’s lancering i efteråret vil Apple give dig mulighed for at vente med at blive iOS 14, mens der fortsat kunne forventes sikkerhedsopdateringer, hvis man tøver med at skifte til det nyeste, måske ikke altid lige gennemprøvede, systemsoftware.

Nu skal der ikke længere vælges mellem enten at skifte til nyeste software og risikere de børnesygdomme, der kunne opstå, eller vælge at blive på en aldrende system-sofware med de sikkerhedsrisici der følger med aldrende styresystemer.Premium
Stort dansk gennembrud i kvanteforskningen: Kan bane vejen for bedre kryptering og beskyttelse mod cyberangreb
Et gennembrud på Københavns Universitet kan skabe forbedrede muligheder for at udvikle nye kvantekryptografiske løsninger, der kan styrke datasikkerheden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.