Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Er en 16:9-skærm ikke stor nok? Så skal du have en 16:18-skærm

Forestil dig, at du stabler to 21,5" store skærme oven på hinanden, så har du denne nye "skyskraber" fra LG. Den tårnhøje monitor giver masser af plads til programmering, tekstbehandling og andre praktiske opgaver.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du ikke kan din computerskærm stor nok, så er denne nye, tårnhøje skærm fra LG måske løsningen. Brede skærme har i dag et typisk bredde-højde-forhold på 16:9. Men denne skærm dobler højden, så formatet bliver 16:18.

LG DualUp 28MB780-B har samme størrelse som to 21,5"-skærme stablet oven på hinanden, hvilket gør den særlig velegnet til kontorarbejde, herunder programmering og tekstbehandling.

Men også kreative professionelle (designere, grafikere, layoutere mv.) kan få glæde af det særlig høje skærmformat, hvor man kan arbejde med flere åbne vinduer samtidig. Her fremhæver LG også, at der er 98 procent dækning af DCI-P3-farverummet.

Kunder efterspørger mere højde

“Mere billedplads i højden er noget, der ofte efterspørges af de entusiaster, der ønsker at øge deres produktivitet, og med den nye skærm tilbyder vi praktisk talt to skærme i højde i en pakke, som er nem at bruge. Programmører leder eksempelvis ofte efter 16:10-skærme, og nogle nicheprodukter med 3:2-skærme målrettet mod at effektivisere arbejdet er også blevet solgt. Vores ambition med DualUp 28MB780-B er frem for alt at gøre det nemt at håndtere store mængder af tekst effektivt,” udtaler Christian Emmertz, It product specialist hos LG Nordic.

Billedpanelet er udviklet ud fra den nye skærmpanelteknologi Nano-IPS. Opløsningen 2560 x 2880 (SDQHD = Square Double Quad High Definition) og har en opdateringshastighed på 60 Hz. Typisk lysstyrke er 300 cd/m2, kontrastforholdet er 1.000:1, og responstiden er 5 millisekunder (grå-til-grå). Farvedybden er 10 bit pr. pixel (1,07 milliarder farver), og synsvinklen er 178 grader både lodret og vandret, oplyser LG.

Monteres på bordplade

Skærmen skulle nemt kunne monteres på en bordplade. og der er mulighed for justering i højden (165 mm) og dybden (210 mm). Den kan vippes 25 grader og drejes (335 grader). Der fås også et VESA-beslag med målene 100 x 100 mm.

Skærmen kan strømføde en computer og har indbygget KVM-switch, som gør det muligt at styre to tilsluttede enheder med kun én mus og et tastatur. Til billedoverførsel er der udover en USB Type-C-port også to HDMI 2.0-porte, oplyser LG.

LG DualUp 28MB780-B fås fra 1. juli til 5990 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere