Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft beskytter kunder ved at tie om sikkerhedsproblemer

Det er godt at give informationer om sikkerhedsproblemer, men for mange informationer kan skabe problemer, mener Microsoft. Derfor holder softwaregiganten igen med detaljerne. Ikke alle mener det er en god ide.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der kommer hele tiden nye opdateringer til Windows-styresystemet. De fleste af dem indeholder en eller anden form for sikkerhedsopdatering – for at lukke sikkerhedshuller i systemet. Microsoft vælger dog at være meget tilbageholdende med informationer om sårbarhedsproblemer. Ifølge mediet ITPro Today er det for at beskytte kunderne – for at forhindre, at de bliver udsat for såkaldte 0-dags-angreb.

Som alle softwareproducenter udsender Microsoft de såkaldte CVE’er, et id-nummer som sikkerhedsfolk kan bruge til at identificere, hvor seriøs en sårbarhed er; om den kan fikses, om den hænger sammen med andre sårbarheder og flere andre ting.

Men corporate vice president fra Microsoft Security Response Center, Aanchal Gupta, har til mediet Dark Reading oplyst, at virksomheden bevidst begrænser den information, man videregiver gennem CVE’er, og at det skyldes hensynet til kunder.

Hackerne læser med

Årsagen skal findes i, at jo mere information, der sendes ud om en sårbarhed, jo større sandsynlighed er der for, at hackere og cyberkriminelle vil gøre brug af den information, og derved udnytte sårbarheden. Hackere læser nemlig med.

Aanchal Gupta fortæller, at Microsoft har som mål at give sikkerhedsfolk detaljer nok til at installere en patch uden at sætte selve rettelsen i farezonen.

Ifølge ITPRO Today møder Microsofts strategi dog en del kritik. De manglende informationer om sårbarhederne gør det nemlig svært for sikkerhedsansvarlige at vurdere, hvor hurtigt man bør installere en patch, lyder kritikken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere