Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

WhatsApp tester funktion til at sende beskeder direkte til Telegram og Signal

Det skal i fremtiden være muligt at kommunikere med hinanden på tværs af platforme, og Meta er tilsyneladende allerede i gang med at teste en af disse funktioner.

Metas beskedtjeneste WhatsApp tester i øjeblikket en funktion, der vil gøre det muligt for brugerne at sende beskeder på tværs af tjenester og til Telegram og Signal.

Det sker efter, at Meta for få dage siden blev udpeget, som værende en af de såkaldte 'gatekeeper'-platforme og skal overholde den nye EU-forordning Digital Markets Act (DMA), der er lige om hjørnet og er en forlængelse af Digital Services Act (DSA).

Forordningen kommer til at gælde tjenester fra Alphabet, som ejer Google, Amazon, Apple, Meta, som blandt andet ejer Facebook, Instagram og WhatsApp, Microsoft og TikTok, der er ejet af ByteDance.

Tech-giganterne har i alt seks måneder til at få deres forretning til at stemme overens med DMA. Hvis de ikke gør det, vil de blive pålagt bøder fra marts 2024.

Det skriver Engadget.

Skal kunne sende beskeder på tværs af tjenester

Som følge af den nye lovgivning, der kræver, at store tech-virksomheder gør det muligt at skabe interoperabilitet med mindre, konkurrerende apps, vil WhatsApp og flere andre Meta-tjenester blive ramt af ændringer.

Og det lader til, at Meta allerede er i færd med at teste, hvordan tech-giganten kan leve op til lovgivningen, der kræver, at også brugere, der ikke har WhatsApp, skal have mulighed for at kontakte WhatsApp-brugere.

Ifølge mediet er siden WABetaInfo, der holder øje med opdateringer i WhatsApp, der har fundet tegn på understøttelse af tredjeparts chatapplikationer i Android-version 2.23.19.8, lyder det.

Funktionen er stadig under udvikling og derfor endnu ikke tilgængelig for en (test) offentlighed.

Også Metas Messenger-app kommre til at blive påvirket af de samme krav, mens Apples iMessage indtil videre slipper. De europæiske lovgivere har nemlig givet sig selv yderligere fem måneder til at beslutte, om denne tjeneste skal være omfattet af DMA.