Artikel top billede

Cisco indleder kæmpe fyringsrunde: Tusinder af ansatte får kniven

Cisco vil øge fokus på de mest profitable områder, og det betyder, at en række ansatte modtager en fyreseddel.

En af verdens absolut største inden for netværks- og kommunikationsteknologi, Cisco, indleder en fyringsrunde, hvor tusinder af ansatte bliver fritstillet.

Det sker for at øge fokus på områder, hvor forretningen vokser mest.

Det skriver Reuters.

Det er endnu ukendt, hvor mange der konkret skal fyres, da det eksakte tal endnu ikke er besluttet af virksomheden, udover at det skal tælles i tusinder.

Virksomheden har dog sit earnings call 14. februar i forbindelse med offentliggørelse af det næste regnskab, og her forventes det endelige tal at blive meldt ud.

Tilbage i november 2022 havde Cisco sin sidste omstrukturering, hvor fem procent af selskabets ansatte skulle afskediges, hvilket kostede selskabet 600 millioner dollar i fratrædelsesgodtgørelse og andre gebyrer, hvilket svarer til omkring 4,1 milliarder korner.

Cisco har lige nu 84.900 ansatte globalt. Netværksgiganten har ikke ønsket at kommentere Reuters historie.

Virksomheden har ifølge Reuters døjet med problemer med forsyningskæden i forhold til netværksudstyr, og derfor selskabet satset mere på software- og cybersikkerhedsdelen af forretningen.

Ikke de eneste

Ciscos nedskæringer kommer oven på en periode, hvor flere andre af de store amerikanske techvirksomheder ligeledes er i gang med at polstre sig.

Microsoft meddelte for nylig, at 1.900 skulle fyres fra selskabets gaming-afdelinger, Google og Amazon har ligeledes haft sparekniven fremme i starten af året, PayPal er i gang med en stor fyringsrunde af næsten hver 10. ansatte, og SAP er på vej med en omstruktureringsplan, der kan ramme 8.000 ansatte. Dette er blot et par eksempler.

Brugte 196 milliarder kroner

På trods af at der sparres nu, er det ikke længe siden, Cisco for alvor havde spenderbukserne på.

Tilbage i september 2023 opkøbte Cisco nemlig det børsnoterede cybersikkerhedsfirma Splunk til en pris på 196 milliarder kroner.

"Vi er glade for at bringe Cisco og Splunk sammen. Vores kombinerede muligheder vil drive næste generation af AI-aktiveret sikkerhed og observerbarhed," udtalte Chuck Robbins, formand og administrerende direktør for Cisco, i en meddelelse tilbage i februar.