Foto: Povl D. Rasmussen.

Yousee-direktør: Her er læren af det store nedbrud

Interview: Yousees tekniske direktør, Jørgen Michaelsen, har stadig travlt med brandslukningsarbejdet efter sidste uges store nedbrud. Se her, hvordan han håndterer balladen.

Tv-udbyderen Yousees tekniske direktør, Jørgen Michaelsen, har efter sidste uges store og flere dage lange nedbrud med udfald på flere kanaler været en travl mand.

Dels har han skullet overskue hele den lange række af konkrete fejl ved nedbruddet, dels er han også ansvarlig for, at Yousees planlagte ombygning bliver færdig til tiden, hvilket vil sige inden sommerferien.

Og så er der stadig en smule slukningsarbejde tilbage fra sidste uge.

"Vi mangler stadig at omlægge enkelte kanaler til HD," siger han om det igangværende fejlretningsarbejde, der altså stadig pågår en lille uge efter, at Yousee for alvor blev tvunget i knæ af tekniske problemer.

Baggrunden for nedbruddet og de tekniske udfordringer kan du læse mere om her.

Kommer nye Yousee-udfald
Planen er, at Yousee i næste uge - når der kommer styr på de manglende HD-signaler - vil udskifte sine routere, der var presset og udsendte fejlbehæftede signaler under sidste uges tv-koks.

"Vi ryster altid på hånden, når vi gør disse ting, fordi det er en meget kompleks operation. Men jeg vil ikke sige, at vi er bange fremadrettet, for vi planlægger altid alting grundigt, inden vi begynder at pille," siger Jørgen Michaelsen.

Udskiftningen af installationen af nye og mere kraftfulde routere betyder så samtidig, at der vil blive lukket for Yousee-signalet, hvilket dog planmæssigt vil ske om natten, når færrest mulige kunder er generede af det tekniske arbejde.

Og så har Jørgen Michaelsen sammen med resten af Yousee-mandskabet lært en vigtig lektie af sidste uges nedbrud, hvilket skal bruges fremadrettet.

"Vi ved, at teknisk udstyr er ekstremt følsomt, og derfor skal vi fremover tage opgraderingerne i mindre skridt, end vi hidtil har gjort," lyder det fra Yousee-direktøren.

Undskyld og beklager
For én ting er sikker:

Yousee ønsker ikke at udsætte sig selv og sine kunder for samme tekniske bøvl, der ramte selskabet i sidste uge.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.