Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Partner-kanalen er positiv overfor ny Microsoft-strategi

Microsoft får positive tilbagemeldinger tilbage fra kanalen efter lanceringen af strategi omkring services og enheder.

Storsatsning på skyen og oprustning på services og enheder i forretningen. Det var to af de store omdrejningspunkter og samtaleemner, da Microsoft i starten af denne måned præsenterede ny strategi på årets Worldwide Partner Conference i Houston.

Her er det meldt ud, hvordan Microsoft vil satse på standardprodukter, i dag repræsenteret ved blandt andet Office 365 og Azure, og i flere tilfælde også kan sælge produkterne selv direkte til kunderne udenom partnerne.

Men hvordan har danske virksomheder i kanalen egentlig taget imod de nye udmeldinger?

Computerworld har spurgt forhandleren Atea, konsulenthuset SaaS-it samt development-virksomheden Venzo, hvad de ny-udmeldte strategier kommer til at betyde for dem.

Atea: Ny strategi er perfekt
Nordeuropas største it-forhandler, Atea, ser positivt på de nye toner fra Microsoft. Her er det særligt Microsofts fremadrettede salgsmodel for Surface-tabletten, Atea bider mærke i.

"Det passer perfekt ind i Atea's strategi," siger Suzi Boskovska Gobjerg, der er salgsdirektør i Atea, om Microsofts kanalbaserede Surface-salg, der går gennem distributør- og forhandlerstruktur.

Microsoft har dog endnu ikke udmeldt, hvordan det kanalbaserede Surface salg helt konkret skal strikkes sammen. Det kan du læse mere om her.

Jo bredere porteføljen af produkter er, jo bedre passer det jer?

"Ja, vi har jo både software-, hardware- og konsulentdelen. Så kan vi implementere alle tingene ind i vores forretning." siger hun.

Selvom udmeldingerne fra Microsoft peger direkte i skyen, og flere muligheder for direkte salg i dag er til stede, blandt andet Office 365 og Azure-salg, så er det ikke noget, der bekymre Atea.

Kunderne kan jo i dag indenfor flere områder gå udenom partnerne og handle hos Microsoft selv. Hvad tænker I om den model?

"Vores oplevelse er, at kunderne ønsker den rådgivning og implementering, vi kan tilbyde. Jeg oplever ikke mange kunder, der køber direkte. Men det kan godt ske, at de kommer til at blive en tendens på sigt, men nu har Azure og Office 365 været på markedet i mange år, uden vi har set et skifte," siger Suzi Boskovska Gobjerg.

SaaS-it: Microsoft spiser værdikæden
Hos konsulenthuset SaaS-it er udmeldingen omkring Microsofts eget salg af services noget anderledes end hos Atea.

"Det er en trussel mod partnernes eksisterende forretningsmodel, og det er som om, at Microsoft spiser sig ind i værdikæden set ud fra de signaler, som de sender," siger Anders Trolle-Schultz, der er konsulent hos SaaS-it, siger han og fortsætter:

"De første øf har allerede været der omkring salget af Surface fra distributionen, og partnerne brokkede sig, da Fona fik salget af Surface."

Derudover vurderer han, at kunderne naturligt vil gå mod Microsoft, hvis der blot skeles til ren fokusering på pris.

"Skæres kunderelationen væk, så har Microsoft serve-retten,"

Men SaaS-it roser dog samtidig Microsoft for at satse stærkt og fokuseret.

"De også nødt til at gøre ting, der ryster markedet lidt, men Microsoft skal passe på ikke at træde for hårdt på partnerne. I dag sparker de partnerne i stedet for at skubbe." afslutter han.

Venzo: Windows-enhederne er godt på vej
Hos deployment-virksomheden Venzo, ser CEO og partner Dennis Nielsen meget positivt på de udmeldinger som Microsoft er kommet med i forhold til enheder.

"Ud fra den betragtning, at vores strategi kun vedrører Microsoft-produkter, er vi afhængige af, at markedet adopterer enhederne," siger han og erkender samtidig, at det har været svært at få gang i salget af Microsofts mobile-produkter.

"Det er ingen hemmelighed, at Apple og Android har stået rigtig stærkt de seneste år - og at markedet har været mindre tilbøjeligt til at adoptere enhederne fra Microsoft," siger han.

Særligt Microsofts store fokus på at bringe flere services til den mobileplatform, og de generelle forbedringstiltag af de mobile Windows-enheder, kan bringe varen i nærheden af iOS og Android enhederne, mener han.

"Da Venzo's strategi bygger på Microsoft teknologi, er vi naturligvis positive overfor Microsofts nye initiativer - og det dedikerede fokus, Microsoft på det seneste har vist indenfor dette område. Der er ingen tvivl om, at de nye Microsoft-enheder for alvor vil komme i betragtning, når kunderne fremadrettet skal købe nye produkter hjem."

Læs også:

Microsoft: Vi har nye partner-løsninger i støbeskeen
Microsoft-chef: Cloud-markedet skal eksplodere i år
Microsoft-chef: Partnerne skal bare tage sig sammen og komme op i skyen
Microsoft: Sådan vil vi genskabe vores forretning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere