Den nye iPad Pro skuffer i de første tests

Du skal ikke forvente højere ydelse i den nye generation af Apples Pro iPads. I enkelte benchmarks er det nye 2020 iPad faktisk sløvere end sin forgænger.

Corona eller ej, så dannede sidste uge rammen om lanceringen af Apples nye kuld af fører-tablets i to nye modeller af iPad Pro.

Her bydes der ikke på noget synderligt nyt design i forhold til forgængeren, mens der til gengæld skulle være nyt under motorhjelmen og nye avancerede kameraevner.

Modsat tidligere lanceringer, ser det dog ikke ud til, at der følger nogen voldsom opgradering af den processor der skal drive løjerne.

Apples nye A12Z Bionic synes nemlig ikke rigtig at kunne udkonkurrere A12X Bionic fra den sidste generation, der debuterede i efteråret 2018.

Det fremgår af de meldinger fra de første ejere af den nye kollektion af iPad Pro.

Ingen fremgang
Ifølge mediet Wccftech melder en bruger på nyhedsforummet Reddit om test-resultater, der matcher og i enkelte tilfælde er bagud i forhold til den forrige generation.

I testprogrammet Geekbench 5 lever iPad Pro 11 årgang 2020 resultater på 1.114 points og 4.654 points i henholdsvis enkelkerne og multi-kerne målingerne. Det skal sammenlignes med 1.113 og 4.608 i selvsamme discipliner i iPad Pro 2018.

I ’Metal’ testen leverer den nye iPad dog en 10 procent højere score.

I det populære testprogram Antutu ses et lignende billede og endda en mindre svaghed i den nye model.

Her leverer 2020-årgangen cirka to procent højere ydelse i CPU-testene, mens den må se sig overhalet med tre procent i grafik-testene.

Det ser derfor ikke ud til, at højere ydelse bliver et salgsargument for de nye iPad Pros. I stedet skal argumenterne findes i særligt de avancerede kameraer med dybde-sensor, der pryder enhedernes bagside.

En af ugens største nyheder kan dog være det nye tastaturcover, der lanceres sideløbende med Apple iPad Pro 2020. Her giver Apple et cover der effektivt forvandler iPad’en til en regulær bærbar med tastatur og touchpad.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.