Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den nye iPad Pro skuffer i de første tests

Du skal ikke forvente højere ydelse i den nye generation af Apples Pro iPads. I enkelte benchmarks er det nye 2020 iPad faktisk sløvere end sin forgænger.

Corona eller ej, så dannede sidste uge rammen om lanceringen af Apples nye kuld af fører-tablets i to nye modeller af iPad Pro.

Her bydes der ikke på noget synderligt nyt design i forhold til forgængeren, mens der til gengæld skulle være nyt under motorhjelmen og nye avancerede kameraevner.

Modsat tidligere lanceringer, ser det dog ikke ud til, at der følger nogen voldsom opgradering af den processor der skal drive løjerne.

Apples nye A12Z Bionic synes nemlig ikke rigtig at kunne udkonkurrere A12X Bionic fra den sidste generation, der debuterede i efteråret 2018.

Det fremgår af de meldinger fra de første ejere af den nye kollektion af iPad Pro.

Ingen fremgang

Ifølge mediet Wccftech melder en bruger på nyhedsforummet Reddit om test-resultater, der matcher og i enkelte tilfælde er bagud i forhold til den forrige generation.

I testprogrammet Geekbench 5 lever iPad Pro 11 årgang 2020 resultater på 1.114 points og 4.654 points i henholdsvis enkelkerne og multi-kerne målingerne. Det skal sammenlignes med 1.113 og 4.608 i selvsamme discipliner i iPad Pro 2018.

I ’Metal’ testen leverer den nye iPad dog en 10 procent højere score.

I det populære testprogram Antutu ses et lignende billede og endda en mindre svaghed i den nye model.

Her leverer 2020-årgangen cirka to procent højere ydelse i CPU-testene, mens den må se sig overhalet med tre procent i grafik-testene.

Det ser derfor ikke ud til, at højere ydelse bliver et salgsargument for de nye iPad Pros. I stedet skal argumenterne findes i særligt de avancerede kameraer med dybde-sensor, der pryder enhedernes bagside.

En af ugens største nyheder kan dog være det nye tastaturcover, der lanceres sideløbende med Apple iPad Pro 2020. Her giver Apple et cover der effektivt forvandler iPad’en til en regulær bærbar med tastatur og touchpad.