Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'

Hitachi indfører to til tre dages fast hjemmearbejde om ugen i Japan fra april 2021.

Den japanske it-gigant vil gøre fast hjemmearbejde til 'new normal' i virksomheden fra april 2021.

Hver medarbejder vil få 3.000 yen - svarende til lidt under 200 kroner - til at købe masker og udstyr til afspritning, når de skal besøge det fysiske kontor.

Derudover vil Hitachi også hjælpe de ansatte med at købe udstyr i form af møbler og wifi til hjemmekontorerne.

Det skriver CNN.

Selvom Hitachi blot følger trenden med øget arbejde fra hjemmekontorerne, der er udbredt over store dele af af den vestlige verden, har udmeldingen alligevel vakt opsigt i Japan, der er kendt for at have en krævende arbejdskultur, hvor det er normalt at arbejde omkring 80 timer om ugen.

Konkret er Hitachis mål, at 70 procent af selskabets 23.000 japanske ansatte skal arbejde hjemme to til tre dage om ugen fra april næste år.

Læs også: PFA forbyder brug af Zoom: Se CIO Morten Bruun Steiners it-sikkerhedsplan her


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.