Telenor får milliardbøde for misbrug af markedsposition

Telenor er blevet idømt en kæmpebøde på 1,2 milliarder norske kroner - svarende til 830 millioner kroner - for at misbruge sin markedsposition i Norge. Telenor anker kendelsen.

Telenor er blevet idømt en svimlende bøde på 1,2 milliarder norske kroner - svarende til omkring 830 millioner kroner - for at misbruge selskabets markedsposition i Norge til at udelukke konkurrerende bredbåndstjenester.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Den voldsomme bøde er udstedt af ESA, der er kontroltilsyn for en række ikke-EU-lande, som følger EU-regler.

Telenor har fra 2008 til 2012 opkrævet lavere priser for mobildata fra selskabets egne slutkunder, end selskabet har taget for at lade konkurrenterne benytte Telenors netværk.

Dermed har konkurrenterne været nødt til at sende regningen videre til deres kunder eller acceptere et tab for at matche Telenors priser.

"Da Telenor har en dominerende position på markedet, har Telenor et særligt ansvar for at sikre, at selskabet ikke forhindre den frie konkurrence," lyder det ifølge E24 i kendelsen.

Læs også: Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark

Telenor anker sagen
Telenor er ikke enig i kendelsen og anker derfor sagen.

Det oplyser Telenors norske topchef, Petter Børre Furberg i en mail til E24.

"Sagen gælder for en lille del af mobilmarkedet og forhold, som ligger langt tilbage i tiden. Vi er svært overrasket over afgørelsen og bødens størrelse. Vi er uenige i kendelsen og genkender ikke den måde, som Telenor beskrives på. Det er strid med det, vi står for og de værdier, vi arbejder efter i alle de lande, vi opererer i," skriver Petter-Børre Furberg.

Læs også: Her er planen for Telenors danske forretning fra ny dansk Telenor-boss: "Vi skal snakke værdi fremfor simkort og nye kunder"

Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark
Ordsproget "en ulykke kommer sjældent alene" har sjældent været mere passende for Telenor.

For kendelsen cementerer en forfærdelig dag for Telenor.

Danmarks næststørste mobilselskab har nemlig måtte annoncere, at selskabet fyret 59 danske medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark.

"Vi er glade for alle vores dygtige medarbejdere, og derfor har vi forsøgt at flytte så mange eksisterende medarbejdere rundt som overhovedet muligt. Men med nedlukningen af 13 butikker kommer vi desværre ikke udenom, at vi er nødsaget til at sige farvel til 59 af vores gode medarbejdere," lyder det i den forbindelse fra Tor-Arne Fosser, markedsdirektør for privat i Telenor.

Læs mere her: Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.