Artikel top billede

(Foto: Daniel Schludi)

Microsoft, Salesforce og Oracle arbejder på digitalt corona-pas

En række it-giganter arbejder på en digital oversigt over, hvem der er blevet vaccineret, i takt med at vaccinerne bliver rullet ud verden over.

En koalition bestående af amerikanske it-giganter som Microsoft, Salesforce og Oracle er ved at udvikle et såkaldt vaccinepas.

Målet er at udvikle en digital platform, hvor borgere nemt kan få adgang til deres data om covid-19-vaccinationer.

Det skriver The Verge.

Vaccinepasset kan bidrage til, at samfund verden over kan blive åbnet hurtigere, fordi man med en sådan digital platform kan se, hvem der er immune over for Covid-19. Koalitionen går under navnet Vaccination Credential Initiative (VCI).

"VCI's vision er at give individer mulighed for at få krypteret adgang til en digital kopi af deres vaccinationsoplysninger, som kan opbevares i en digital 'wallet', som de selv vælger," lyder det i en meddelelse fra koalitionen.

Målet er, at oplysningerne skal kunne tilgås på din smartphone, så man hurtigt kan tilgå oplysningerne.

Læs også: Hackere har lækket vaccine-data efter angreb på Det Europæiske Lægemiddelagentur

Fortsat en række usikkerheder

Sammenslutningen af it-giganterne oplyser ikke, hvornår de forventer, at brugerne kan begynde at bruge de kommende vaccinepas.

Ifølge The Verge står selskaberne også over for en udfordring med at få de lokale sundhedsorganisationer i en række lande til at udlevere oplysningerne.

Derudover er det fortsat usikkert, om et vaccinepas overhovedet vil give borgere flere muligheder end dem, der ikke er. Det skal myndighederne først til at beslutte i de kommende måneder.

Læs også: NNIT vil købe corona-vacciner til alle medarbejdere og deres familier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere