Artikel top billede

Forbrugerombudsmand reagerer på klager over teleselskaber: Fri data skal være lig med ubegrænset dataforbrug

Teleselskaberne må ikke markedsføre abonnementer med fri data, hvis der rent faktisk er en begrænsning. Fri data er lig ubegrænset data, lyder det fra Forbrugerombudsmanden til de danske teleselskaber.

Teleselskaber må kun bruge udsagnet 'fri data' i deres markedsføring, hvis det inkluderer ubegrænset dataforbrug for kunden.

Sådan lyder den klare meldingen fra Forbrugerombudsmanden til de danske teleselskaber.

Orienteringen sker efter, at forbrugerombudsmanden har modtaget klager over Telia, Hi3G og Nuuday om abonnementer med 'fri data', men som samtidig har haft en såkaldt fair use-grænse på 1.000 GB data for at undgå misbrug.

Men det er vildledende, hvis teleselskaberne markedsfører abonnementer med lovning om 'fri data', hvis der samtidig er en øvre forbrugsgrænse.

Kun hvis abonnementet rent faktisk bliver misbrugt, for eksempel ved erhvervsmæssigt brug af abonnementet, er det i orden, at teleselskaberne forhindrer det.

Teleselskaber har ikke vildledt kunderne

Selvom der hos de tre teleselskaber Telia, Hi3G og Nuuday har været indlejret en fair use-grænse, har de dog ikke vildledt forbrugerne, lyder det videre fra Forbrugerombudsmanden.

Teleselskaberne har nemlig tydeligt gjort opmærksom på, at de 1.000 GB data blandt andet "ikke skal forstås som en max forbrugsgrænse af data, hvorfor det ikke i sig selv har konsekvenser at ramme 1.000 GB eller i sig selv bliver betragtet som et misbrug at ramme 1.000 GB."

Derudover har Forbrugerombudsmanden i sin vurdering også lagt til grund, at 1.000 GB data "væsentligt overstiger det normale forbrug af data og forudsætter et unormalt højt forbrug af data."



Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.